Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Имахме известни проблеми със състезателното темпо заради износването на гумите

Льоклер: Имахме известни проблеми със състезателното темпо заради износването на гумите

1675
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Трети и шести завършиха втората петъчна тренировка през уикенда за Гран при на Абу Даби пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. В първата сесия мястото на испанския пилот бе заето от Робърт Шварцман. Тримата работиха по различни неща, някои от които конкретно насочени към колата на Скудерията за догодина. Изпитанията за 2023 г. бяха поверени основно на Шварцман. Причината бе, че той бе правил тестове на някои нови компоненти в симулатора. На пистата в Абу Даби събираше данни, за да се провери корелацията на резултатите от трасето и тези от симулатора.

Льоклер и Сайнц проведоха обичайната си подготовка за уикенда с различните типове гуми. Шарл бе трети и в двете тренировки. Съотборникът му се нареди шести в края на деня.

„Сесиите ни бяха добри като цяло. Имахме известни проблеми със състезателното темпо заради износването на гумите, но това бе очаквано“, коментира Льоклер

„Квалификационната ни скорост бе малко по-добра, но съперниците ни изглежда са с крачка напред. Ще използваме утрешната тренировка, за да направим допълнителен прогрес. Ще дадем всичко от себе си преди последната квалификация за годината“, допълни монегаскът.

Сайнц отбеляза, че втората тренировка бе по-натоварена за него от обичайно, тъй като не бе в кокпита си в първата.

„Трябваше да наваксам и да намеря добър ритъм възможно най-бързо. Чувството на пистата не бе лошо, но знам, че можем да постигнем сериозно подобрение. Нямам търпение за квалификацията“, каза още испанецът

Шварцман от своя страна каза, че отборът е останал доволен от работата му. Той ще продължи програмата си на теста след Гран при на Абу Даби.

„Започнахме сесията с някои неща по развитието на колите, за да съберем информация. Нямам търпение да се върна в колата във вторник, когато цял ден ще карам. Целта ми ще е да направя допълнителни подобрения и да придобия още ценен опит за това поколение болиди. Благодаря на Ферари за страхотната възможност“, добави Шварцман.