Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Изглежда сме малко по-близо до конкурентите ни, отколкото очаквахме

Льоклер: Изглежда сме малко по-близо до конкурентите ни, отколкото очаквахме

2782
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер финишира на второ място след края на петъчния ден в Япония. Пилотът на Ферари изостана с малко повече от три десети спрямо Макс Верстапен. Льоклер като цяло бе доволен от днешния ден и вярва, че се намира по-близо от очакваното спрямо върха.

Днес Льоклер и Карлос Сайнц показаха, че са конкурентоспособни по в една обиколка. Очакванията са състезанието да бъде с две спирания заради високата степен на разграждане на гумите. Това е нещо, което се очакваше и се изостри от особено високите температури Сузука. И в двете сесии Ферари и няколко комплекта прототипни гуми, предоставени от Пирели за евентуално използване през следващия сезон

Льоклер даде четвърто време в първата тренировка на Сузука. Във втората той постигна сериозен напредък и бе единствено зад Макс Верстапен. Състезателят от Монако правеше квалификационни и състезателни симулации и наблюдаваше какво е износването на гумите.

„Изглежда сме малко по-близо до конкурентите ни, отколкото очаквахме. Като цяло денят беше доста положителен. От моя страна изпробвахме няколко различни неща по автомобила, за да се чувствам по-комфортно. Всичко беше добре. Очаквам с нетърпение да потвърдя това усещане утре“, сподели Льоклер.

„Автомобилът направи това, което очаквахме от него, т. е. осигури ни малко последователност, което беше добре да се види.  Очевидно продължаваме да научаваме много неща. През последните две-три състезания научихме много и сега трябва да приложим всичко това, както направихме в Сингапур. Изглежда, че от Ред Бул са изключително бързи този уикенд, но не мисля, че ние сме твърде далеч от тях“, завърши Шарл Льоклер.

Съотборникът на Льоклер Карлос Сайнц даде второ време в FP1 и четвърто в FP2. Пилотът на Ферари също призна, че Ред Бул е по-напред.

„Този уикенд разликите с най-близките ни съперници изглеждат много малки, следователно се връщаме там, където бяхме в предишните състезания. От Ред Бул отново са много силни. От моя страна, все още доуточняваме много автомобила. Днес тествахме много различни настройки, за да намерим най-добрия компромис за тази писта“, каза Сайнц.

„Имаме много данни, които трябва да разгледаме. Тази вечер ще трябва да решим какви настройки да използваме утре, опитвайки се да вкараме автомобила в правилния прозорец на представяне. Предстоят ни няколко интересни дни“, добави испанският състезател на Ферари.