Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Изпробвахме доста варианти на настройки. Вървим в правилната посока

Льоклер: Изпробвахме доста варианти на настройки. Вървим в правилната посока

2756
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Втори и пети се наредиха във втората петъчна тренировка в Австралия пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. Основната цел на тима бе да подготви колата за състезание, след като и двамата пилоти по-рано посочиха темпото в надпревари като проблем за SF-23. От Скудерията изрично посочиха, че не са пренебрегвали заради това подготовката за квалификацията.

„Изпробвахме доста варианти на настройки днес. Беше интересно и усещането е, че вървим в правилната посока“, коментира Льоклер

„Това не означава, че имаме същото темпо като съперниците си, тъй като засега те изглежда все още имат преднина. Имаме още много работа преди да влезем в битка като хората. Ще вложим цялата си енергия в това да направим още крачки напред“, каза още Льоклер.

Сайнц също обясни, че в екипа са изпитали различни варианти на реглажите.

„Дъжд във втората тренировка повлия на работата. Решихме да не правим много обиколки на мокро. Решихме вместо това да подготвим всичко утре. Първата сесия обаче бе изключително полезна за екипа. Изпробвахме различни настройки на конфигурацията ни. Опитахме да подобрим управлението. Натискаме здраво, за да извлечем максимума от колата, с която разполагаме“, допълни испанският пилот на Ферари.

Бившият пилот Марк Жене, който понастоящем работи в Скудерията, посочи, че уикендът в Австралия е особено важен за тима

„Екипът в Маранело се труди изключително упорито от Джеда досега. Бяха вложени сериозни усилия в търсенето на настройки. Затова този уикенд има толкова голямо значение. Би трябвало да е ясно дали промените работят още от първата сесия. Колата има толкова голям потенциал, а имаме проблем с извличането му, както и да балансираме нещата между квалификация и състезания“, сподели Жене.

Льоклер каза в навечерието на уикенда, че не се очакват чудеса в Мелбърн. Двамата със Сайнц опитаха да направят обиколки със софт през втората сесия, когато изглеждаше, че условията на пистата се подобряват. Не бяха обаче достатъчно добри за сухи гуми. Затова Ферари реши, че няма смисъл от много работа във втората тренировка, тъй като не се очаква да вали по-нататък през уикенда.