Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Изпробвахме всичко, което искахме

Льоклер: Изпробвахме всичко, което искахме

1839
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Екипът на Ферари успя да тества всичко, което искаше, по време на петъчните свободни тренировки на Аутодромо Ерманос Родригес в Мексико. Шарл Льоклер се нареди трети във втората сесия.

„Като цяло беше положителен ден за мен. Изпробвахме всичко, което искахме“, каза Льоклер

„Тествахме всички налични гуми. Поработихме и върху настройките, въпреки че бе само петък. Имаме още известна работа за квалификацията и състезанието. Ще анализираме данните, които събрахме, за да направим стъпка напред“, допълни Льоклер.

Льоклер все още има проблем със зъб, който го мъчи още отпреди състезателния уикенд за Гран при на САЩ. В Остин монегаскът бе на болкоуспокояващи от четвъртъка преди самото състезание. В Мексико засега е сравнително добре. Съотборникът му Карлос Сайнц обаче пропусна медийния ден на Аутодромо Ерманос Родригес, защото се чувстваше зле. Той се върна на пистата в петък, когато пък повреда в хидравликата му коства време в тренировките.

„Изпробването на експерименталните гуми винаги пообърква нещата. Успяхме обаче да отметнем основните си задачи в плана. Все още има какво да свършим преди квалификацията и преди финалната свободна тренировка. Атмосферата обаче вече е невероятна. Благодаря на всички за подкрепаат!“, каза Сайнц, който се нареди 11-ти в класирането.

Шефът на Ферари в F1 Фредерик Васьор коментира, че в Скудерията имаха известни проблеми да намерят оптимални реглажи в началото на уикенда в Мексико

„Бяхме много съсредоточени върху охлаждането на двигателя и гумите. В сесията преди квалификацията ще работим още, за да сме напълно готови за състезанието“, посочи французинът.

В първата сесия на мексиканската писта за Хаас кара Оливър Беърман от академията на Ферари за млади таланти. Той впечатли както ръководения от Гюнтер Щайнер екип, така и Скудерията.

„Никой не ми постави никакви цели. Дори аз самият не го сторих. Би било глупаво да има някакви очаквания. Първата цел всъщност бе да се насладя на цялото изживяване. Бях си набил в главата, че няма какво да печеля на пистата, а трябва да свърша добра работа. Стъпка по стъпка да изградя добро темпо и да се радвам на опита“, сподели младежът.