Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер може да създаде проблеми на Ферари, смята Розберг

Льоклер може да създаде проблеми на Ферари, смята Розберг

2151
0
Фетел и Льоклер
Фетел и Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер може да създаде проблеми на екипа на Ферари, ако продължи да побеждава съотборника си Себастиан Фетел през тази година. Това смята световният шампион за 2016 г. Нико Розберг.

Шарл бе по-бързият пилот от Скудерията в откриващите 2 състезания от новия сезон. В първото обаче от отбора не му разрешиха да атакува и изпревари Фетел. В Бахрейн Льоклер бе по-добър през целия уикенд. И въпреки повредата в двигателя завърши 3-и, далеч пред 5-ия Фетел.

„Ще е интересно как в тима ще се справят с пилотите, каза Розберг. – Особено ако Льоклер продължи да показва такава скорост. Ако Шарл демонстрира същото темпо, той ще бъде предизвикателство за Фетел през цялото време.

И това ще създаде много трудности за тима. Ако има проблем за единия от пилотите, това означава, че и във Ферари имат проблем като цяло. Мисля обаче, че Фетел ще обърне нещата в следващите състезания. Ако спечели в Китай, всичко ще се промени и той отново ще е пълен с увереност.“

Подобно на бившия си шеф в Мерцедес Тото Волф, Розберг също смята, че от Ферари са фаворити за победата в предстоящата Гран при на Китай.

„Във Ферари имат най-бързата кола, каза Нико. – И съответно всичко е в тяхна полза. От една писта до друга всичко може да се промени. Трябва да изчакаме и да видим какво ще стане. Но бих казал, че във Ферари са фаворити в Шанхай.“