Начало Избрани Льоклер: Най-голямата ни цел е да спечелим и двата шампионата, Сайнц: Възможността...

Льоклер: Най-голямата ни цел е да спечелим и двата шампионата, Сайнц: Възможността да представим автомобила пред нашите тифози беше страхотна

1311
0
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, Ферари
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, снимка Ферари

Шарл Льоклер е готов за началото на сезон 2023 в F1. Това ще бъде общо шеста кампания за 25-годишния състезател и пета с Ферари. Целта на Льоклер, както и на Скудерията ще бъде само една- спечелване на световните шампионати и връщане на двата трофея в Маранело.

Льоклер бе един от главните герои по време на грандиозното събитие, на което бе представен автомобила SF-23. То се състоя на специална трибуна, разположена на пистата Фиорано.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от FORMULA 1® (@f1)

Това бе първа истинска премиера на тима от Маранело след няколкогодишна пауза, в която представянето бе виртуално. Преди старта пилотите на Скудерията Карлос Сайнц отидоха да поздравят публиката по трибуните. На тях имаше много членове на различните клубове на Скудерия Ферари и студенти от Автомобилния университет на Емилия-Романя, докато някои бяха от Висшия образователен институт „Алфредо Ферари.“ Заедно със студентите имаше и преподаватели.

Льоклер имаше честта пръв да кара болида на Ферари за сезон 2023. Решението за това кой да бъде първи зад волана на SF-23 бе решено от Фредерик Васьор. Шефът на Скудерията хвърли във въздуха специална монета, на чиито две страни бяха номерата на Льоклер и Сайнц [16 и 55]. В крайна сметка се падна числото на състезателя от Монако, който в крайна сметка направи първи две обиколки на пистата Фиорано.

„Целият ни екип вложи много труд в този нов автомобил. Да ви кажа честно, усещането бе невероятно когато го видях за първи път пред себе си . Това означава, че началото на сезона е съвсем близо, което винаги е вълнуващ момент за мен“, сподели Льоклер.

„Чувствах се страхотно да го карам днес тук, на Фиорано, споделяйки преживяването с нашите тифози и партньори. Все още обаче трябва да изчакаме първите реални обиколки по време на тестовете, за да направим някакви реални оценки.“

„Целта ни за 2023 г. ще бъде да се справим още по-добре на пистата в сравнение с 2022 г. Също така искаме да донесем повече победи и да бъдем по-постоянни. Най-голямата ни цел е да спечелим и двата шампионата. Сигурен съм, че ще направим всичко, за да я постигнем“, добави пилотът на Ферари.

Заедно с Льоклер беше и неговият съотборник Карлос Сайнц. Испанецът също бе зад волана на SF-23 в рамките на три обиколки. Това ще бъде трети сезон във Ферари за 28-годишния състезател, който се надява да печели повече състезания и да е реален претендент за титлата.

„Възможността да представим автомобила пред нашите тифози беше страхотна. Това е първото ми представяне пред публика откакто се присъединих към Скудерията през 2021 г. Бих искал да благодаря на всички, които се присъединиха към нас в този толкова специален ден. Това важи за хората, които бяха тук, както и тези, които ни гледаха онлайн по целия свят“, заяви Сайнц.

„Този автомобил е резултат от страстта и упоритата работа на всички в екипа през последните месеци. SF-23 със сигурност изглежда като още една стъпка напред. Нашата цел не може да бъде друга, освен да продължим да се стремим напред и да се опитваме да донесем повече победи в състезания. Искаме да бъдем конкурентоспособни и да се борим за световния шампионат. Нямам търпение да излезем на пистата в Бахрейн и да започнем новия сезон“, каза още състезателят на Ферари.