Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новата надежда на Ферари SF-23 се появи на бял свят

Новата надежда на Ферари SF-23 се появи на бял свят

4524
0
Ферари SF-23
снимка: Ферари

Тимът на Ферари показа болида си за новия сезон 2023 във Формула 1 – SF-23 – на церемония в централата си в Маранело. Автомобилът прави първи обиколки днес на пистата Фиорано след презентацията си.

Пилотите на Скудерията Карлос Сайнц и Шарл Льоклер се появиха на сцената, построена на Фиорано, където бяха приветствани от група тифози.

„Ферари е единственият отбор във Формула 1 с такава атмосфера“, коментира испанецът.

„Това е единствено в нашия отбор, във Ферари – всеки път, когато дойдем в Италия и в Маранело. Това е изключително, специално усещане“, допълни Льоклер.

И двамата казаха също така, че са изкарали добре празниците и се подготвят отдавна за новия сезон, както и че нямат търпение състезателната 2023 г. да започне.

Новият шеф на Ферари Фредерик Васьор отново подчерта, че интересите на отбора са преди всичко останало.

„Ферари е на първо място, няма значение кой побеждава. Това е най-важно от всичко“, каза ръководителят на Скудерията.

„Напрегнато е“, отговори Васьор в отговор на въпрос как върви работата му.

Най-важното нещо е да печелим. Страхотно е, когато новата кола излезе на писта. Вижда се свършената работа, усещането е невероятно.“

Льоклер пръв седна зад волана на Ферари SF-23 малко, след като колата бе показана официално. Той направи първите обиколки с новия автомобил, с който Скудерията се надява да се бори за титлите през 2023 г.

„Всичко премина гладко“, каза усмихнатият Льоклер след като слезе от SF-23. „С две обиколки е трудно да се прецени каквото и да е, но чувството е великолепно след толкова време в симулатора. Дадох на инженера си информация относно първоначалното си усещане. Но сега всичко бе плавно и гладко. Изумително е, че на пистата има тифози. Страхотно е да усетиш тяхната подкрепа“, допълни пилотът от Монако.

Малко по-късно и Сайнц ще направи няколко тура с новото Ферари.