Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер не иска да зависи от отборни заповеди във Ферари

Льоклер не иска да зависи от отборни заповеди във Ферари

1491
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Матия Биното, Ферари
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц и Матия Биното; снимка: Ферари

Шарл Льоклер не иска да зависи от отборни заповеди във Ферари и да разчита на съотборника си Карлос Сайнц, заяви самият пилот. Коментарът му бе направен по повод случилото се между състезателите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес в предходния кръг от шампионата на Формула 1 в Испания. На пистата Каталуния на мексиканския пилот не бе разрешено да се състезава със съотборника си, който имаше проблеми с колата.

„Ред Бул изясни много точно намеренията си (по отношение преференциите към пилотите), и то на много ранен етап от сезона. Що се отнася до нас, то не съм говорил с Матия [Биното]. Нищо не съм чул по въпроса досега. Според мен е въпрос на време Карлос да свикне с колата и да се бори с нас.“

„Нямам желание да разчитам на подобни неща (като отборни заповеди). Искам само да свърша добра работа в колата. Вече показахме, че сме в състояние да печелим състезания. И ако се справим достатъчно добре, то съм доста сигурен, че шансовете ни ще са налице така или иначе“, заяви Льоклер

Преди началото на уикенда в Монако имаше няколко различни информации каква задвижваща система ще използва Льоклер за домашната си Гран при. Пилотът каза, че е удовлетворен от това, че отборът е установил каква бе повредата, извадила го от състезанието в Испания.

„Не знам дали може да се случи пак или не. Надявам се да не става. Целта очевидно е това!“, допълни той.

По непотвърдена информация Льоклер трябва да е в първата тренировка със старата аеродинамична конфигурация на Ферари F1-75, за да се направи пряко сравнение с новия вариант на колата.

Междувременно Карлос Сайнц старши също каза, че е въпрос на време синът му да се адаптира към F1-75

„Очевидно е, че в момента Карлос преминава през период, когато наистина е необходимо да мисли и да върви стъпка по стъпка. Когато не си уверен в колата си, допускаш грешки. Напрежението се увеличава. И в автомобилния спорт, както и в живота, има такива моменти. Няма нужда от прекалено бързане. Необходимо е да се трудиш упорито, да запазиш спокойствие, да се постараеш да останеш фокусиран и да мислиш стъпка по стъпка. Знам на какво е способен той и е просто въпрос на време да разбере колата и да я адаптира към стила си“, посочи двукратният световен рали шампион.