Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер не изпълнил заповед от бокса на Ферари

Льоклер не изпълнил заповед от бокса на Ферари

3847
0
Шарл Льоклер
Льоклер пред Фетел, снимка: Ферари

Шарл Льоклер не е изпълнил заповед от бокса на Ферари по време на Гран при на Бахрейн. 21-годишният пилот водеше убедително в състезанието и беше на път да спечели, но в края получи повреда в двигателя и загуби много мощност. Той все пак завърши 3-и.

В началния етап от състезанието роденият в Монако пилот изпревари съотборника си Фетел в 6-ата обиколка. А преди да го направи съобщи по радиото към отбора, че е по-бърз от Себастиан.

Последвалият отговор от бокса не бе излъчен в ефир. Но по-късно стана ясно, че той е съдържал заповед Льоклер да остане зад съотборника си за още 2 обиколки. Но Шарл не я спази и задмина Фетел от външната страна в завой №1.

„Просто съобщих на хората в тима да знаят как стоят нещата, заяви Шарл. – След това мисля, че получих отговор, в който ми казваха: Добре, остани така зад него 2 обиколки. Но на следващата права имах възможността да го изпреваря. Опитах изпреварване и то беше успешно.”

Също така стана ясно, че в онзи момент от Ферари не са казали на Фетел за нареждането към Льоклер да остане зад него още 2 обиколки. В първото състезание за годината в Австралия Шарл също получи заповед да не изпреварва Фетел. Така германецът завърши 4-и, а съотборникът му 5-и.