Начало Избрани Льоклер: Не мисля, че на друга писта можеш да изпиташ същото усещане...

Льоклер: Не мисля, че на друга писта можеш да изпиташ същото усещане като това в Монако

1074
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Гран при на Монако е наистина специално състезание за Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари познава улиците на Княжеството по-добре от всеки един друг състезател от F1 тъй като е роден и израснал в Монте Карло. Този уикенд Льоклер се надява да запише силен резултат в домашната си Гран при публика и да зарадва всички фенове по трибуните.

Льоклер няма нито една победа в Монако. 25-годишният състезател завърши само последното издание на домашната си надпревара. Преди това той не успяваше да прекъсне черната си серия, започнала още когато той караше в F2. През 2017 г. той не успя да финишира и двете състезания на уличната писта заради различни технически проблеми. Година по-късно в Заубер Льоклер получи повреда в спирачките и се удари в задната част на болида на Брендън Хартли

През 2019 г. пилотът на Ферари потегли от дъното на колоната заради грешка в квалификацията. За съжаление той отново отпадна заради поражения в своя автомобил след контакт със стената. Две години по-късно Льоклер дори не стартира в Монако заради повреда в своя болид малко преди началото на надпреварата. Миналия сезон Льоклер водеше уверено в домашната си Гран при преди спиранията в бокса. За съжаление стратегическа грешка остави пилота на Ферари на четвърта позиция.

Льоклер коментира предстоящата Гран при на Монако и даде специално интервю за сайта на Ферари.

„Гран при на Монако е изпълнено с адреналин. Пистата в Монте Карло е изключително коварна.  Тя е тясна и доста неравна. За да бъдеш бърз, трябва да се довериш на инстинктите и чувствата си“, сподели Льоклер.

„Като караш автомобил от F1 на практика нямаш време да си поемеш дъх. В квалификациите натискаш с пълна сила, което, както казах, е истинска доза адреналин. Не мисля, че на друга писта можеш да изпиташ същото усещане като това в Монако. Знам че това важи за всички, които се състезават тук. Това събитие е особено специално за мен, тъй като се състезаваме в града, в който съм израснал“, добави пилотът на Ферари.

Льоклер посочи любимите си места в Монако.

„Има много мои любими места. Аз съм израснал във Фонтвиеел. В този град наистина има много уникални места. Без значение какво искате да правите, тук има идеалното място за всичко, било то спорт, мода или просто почивка. Лично на мен ми харесва плажът в Ларвото. Смятам, че това е моето най-специално място когато съм в Монако.“

Льоклер посочи и кои според него са най-запомнящите моменти от Гран при на Монако

„Казвал съм го много пъти преди- дължа любовта си към състезанията на баща ми и на факта, че съм роден и израснал в Монако. Бях много малък когато видях за първи болидите от F1 да се състезават по Сент Дево от балкона на апартамента на един приятел. В същото време аз разигравах същата сцена с моите играчки от F1. След това, благодарение на баща ми, открих легендарния Айртон Сена и видях какво може да направи тук, в Монако. Започнах да мечтая, че един ден може би и аз ще мога да го направя. Възможността да се състезавам днес на същата писта, която е допринесла за легендата около него, е нещо много специално за мен“, добави Шарл Льоклер.

Междувременно Карлос Сайнц заяви, че ще участва в Гран при на Монако. Пилотът на Ферари отрече да е получавал сериозна травма по време на благотворителния футболен мач, който се проведе по-рано тази седмица. Сайнц се включи в мероприятието заедно с Льоклер и Пиер Гасли от Алпин. За съжаление испанецът бе принуден да напусне терена през второто полувреме на мача заради натъртване на дясното бедро.

Според слуховете, Сайнц е получил травма и може да пропусне уикенда в Монте Карло. Испанецът обаче категорично отхвърли тези спекулации.

„Здравейте всички. Искам само да ви съобщя, че съм добре и напълно готов да се състезавам този уикенд в Монако“, написа Сайнц в профила си в Туитър. „Това, което се случи вчера, беше просто контакт по време на традиционния благотворителен футболен мач, но не беше контузия. Както винаги се наслаждавах се на футбола. Сега наистина очаквам с нетърпение рейс уикенда“ добави съотборникът на Льоклер.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор също коментира предстоящата надпревара в Монако.

„Тримата с Шарл и Карлос подготвихме този уикенд в детайли, за да се възползваме максимално от всяка възможност, която тази сложна писта може да ни предостави“, каза Васьор.

„И двамата ни пилоти обичат това място – Шарл беше на пол през последните две години, докато Карлос винаги е завършвал на подиума в Монако, откакто се присъедини към Скудерията. Ние ще дадем всичко от себе си, за да постигнем добър резултат за нашите тифози.“