Начало Избрани Льоклер не води преговори за удължаване на договора си с Ферари

Льоклер не води преговори за удължаване на договора си с Ферари

2955
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер отново коментира слуховете, свързани с бъдещето си във Ферари. Пилотът от Монако не води преговори за удължаване на договора си със Скудерията. Льоклер също така заяви, че е фокусиран върху представянето си на пистата и не мисли толкова за бъдещето си в F1.

Слуховете относно бъдещето на Льоклер в F1 се появиха още в края на миналата година. Тогава се появи информация, се от Мерцедес се интересуват от услугите на монегаска. Заговори се дори и за евентуална размяна на Льоклер с Люис Хамилтън.

Льоклер няколкократно е заявявал, че не води разговори с Мерцедес. Настоящият договор на 25-годишния състезател изтича в края на 2024 г. Говори се, че в Маранело вече обсъждат продължаване на неговото споразумение и са готови да започнат разговори

Льоклер потвърди, че все още не води преговори с Ферари за удължаване на настоящия си договор. Той също така не коментира спекулациите около бъдещето си. Петкратният победител в F1 все пак призна, че това е нещо ново за него тъй като през 2019 г. той подписа най-дългото споразумение с Ферари.

„Няма да ги коментирам, но е вярно, че това е нещо ново в моята кариера“, заяви Льоклер пред La Gazette de Monaco.

„Досега не съм бил обект на слухове. Когато се присъединих към Заубер всичко беше ясно. След това за всеобща изненада бях обявен като пилот на Ферари по време на сезона. Оттогава никога не е имало съмнения по този въпрос, защото имам дълъг договор с отбора, който приключва в края на следващата година“, добави звездата на Ферари.

Льоклер отново заяви, че обича Ферари и иска да остане в този отбор още дълго време.

„Обичам Ферари и винаги съм мечтал да карам за този отбор. Тези слухове не ме засягат. Сега се опитвам да се съсредоточа върху това, което трябва да направя на пистата, тъй като все още не сме на нивото, на което бихме искали да бъдем.“

25-годишният състезател добави, че все още не бърза да подписва нов контакт с тима от Маранело.

„Не, не съм си поставял краен срок за справяне с това. Ще видим когато дойде моментът. Все още не са започнали дискусиите. Смятам, че този въпрос трябва да бъде зададен на Фред [Васьор, шеф на отбора]. Остава ми още година и половина до края на договора, така че е нормално да не се водят преговори“, добави Шарл Льоклер.

Този уикенд Льоклер ще участва в Гран при на Монако. Състезанието по улиците на Монте Карло е изключително специално за пилота на Ферари, който е роден и израснал в Княжеството. Льоклер е един от фаворитите за спечелването на квалификация и състезанието на тясното улично трасе.