Начало Избрани Льоклер: Не очаквах Перес да направи такава обиколка, Сайнц: Ще бъде вълнуващо

Льоклер: Не очаквах Перес да направи такава обиколка, Сайнц: Ще бъде вълнуващо

4338
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка Ферари

Шарл Льоклер не е очаквал такъв невероятен развой на квалификацията в Джеда. Пилотът на Ферари бе на път да спечели втори пореден полпозишън от началото на сезон 2022 в F1. В крайна сметка той загуби полпозишъна за сметка на Серхио Перес от Ред Бул. Мексиканският състезател записа време, което бе с 25 хилядни по-добро от това на Льоклер.

Обиколката беше добра. честно казано, съм много доволен от нея. Целта на цялата квалификация беше просто  да се задържим на пистата и да не правим грешки, които щяха да ни струват скъпо. В Q3 просто продължих да имам добро темпо. Накрая просто събрах всичко заедно.“

Льоклер е поздравил Перес след края на Q3 в Саудитска Арабия

Екипът на Ферари изглеждаше бърз през цялата квалификация. След края на първия етап на Q3 Карлос Сайнц и Шарл Льоклер бяха на първа и втора позиция. Въпреки това Перес успя да вдигне темпото в последната си обиколка, което принуди Скудерията да стартира от втора и трета позиция утре. Пилотът от Монако поздрави и похвали мексиканския си колега за първия полпозишън в кариерата му.

„Не очаквах Перес да направи такава обиколка, така че го поздравявам. Днес той свърши невероятна работа. Утре е нов ден и се надяваме да започнем добре“, сподели Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц даде трето време и бе зад Перес и своя съотборник. Испанецът смята, че използваните гуми му дават по-добро усещане, а по-свежите смеси на Пирели са трудни за управление. Той е оптимист за деня на надпреварата и вярва, че може да се получи добри зрелище за феновете.

„Ще бъде вълнуващо. Болидите на Ферари и Ред Бул стартират от първите четири позиции. Ще си играем със стратегията и битките, така че ще бъде вълнуващо състезание.“