Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Не се чувствам като пилот №1 във Ферари

Льоклер: Не се чувствам като пилот №1 във Ферари

1741
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер заяви, че въпреки двете си победи в последните 2 кръга от F1 не се чувства като пилот номер 1 във Ферари. Именно неговият успех в Белгия на Спа в края на месец август бе първият за Скудерията този сезон.

След това пилотът на Монако повтори успеха си и в Италия на Монца след страхотна битка с пилотите на Мерцедес. В същото време Фетел сбърка и остана извън топ 10. Въпреки това Льоклер заяви днес в Сингапур, че не се чувства като лидер на отбора.

„Погледнат отвътре, тимът ни е много балансиран. Не знам дали така изглежда и отвън, заяви Шарл. – В миналото имаше ситуации, в които помогнах на Себастиан. В други той ми помогна. И мисля, че това е начинът екипът ни да върви напред.

Тимът ни прави всичко, което е в негова ползва. Мисля, че това е най-важното. Тук сме, за да се представяме по най-добрия начин. Това и правим. В крайна сметка аз съм много доволен от отбора в момента. Но никога не съм се чувствал като лидерът на тима.“

Отборната работа на двамата обаче не се получи в квалификацията на Монца. По план първо Фетел даде ефекта на изтеглянето на Шарл, за да може последният да постигне най-добро време. При вторите опити обаче Льоклер не успя да му върне жеста, както бе предвидено.

Логично Фетел не бе доволен от случилото се и изрази недоволството си, но не обвини пряко Льоклер. Шарл се оправда с големия трафик на пистата и бавното каране на колите пред тях.

Според него случилото се не е повлияло на отношенията му със Себастиан.

„Не мисля, че отношенията ни са се променили, обясни 21-годишният пилот. – Очевидно след съботния ден на Монца имаше някои съмнения относно това, което направих. Но аз обясних случилото се и оттогава всичко е наред.“

За предстоящия уикенд в Сингапур тимът на Ферари ще използва предно крило с нов нос. Последният е свързан с 2 нови елемента от двете му страни към подпорите на самото крило. Това би трябвало да подобри представянето на пакета на Скудерията на много бавното трасе Марина Бей.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter