Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Не се чувствам като пилот №1 във Ферари

Льоклер: Не се чувствам като пилот №1 във Ферари

1861
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер заяви, че въпреки двете си победи в последните 2 кръга от F1 не се чувства като пилот номер 1 във Ферари. Именно неговият успех в Белгия на Спа в края на месец август бе първият за Скудерията този сезон.

След това пилотът на Монако повтори успеха си и в Италия на Монца след страхотна битка с пилотите на Мерцедес. В същото време Фетел сбърка и остана извън топ 10. Въпреки това Льоклер заяви днес в Сингапур, че не се чувства като лидер на отбора.

„Погледнат отвътре, тимът ни е много балансиран. Не знам дали така изглежда и отвън, заяви Шарл. – В миналото имаше ситуации, в които помогнах на Себастиан. В други той ми помогна. И мисля, че това е начинът екипът ни да върви напред.

Тимът ни прави всичко, което е в негова ползва. Мисля, че това е най-важното. Тук сме, за да се представяме по най-добрия начин. Това и правим. В крайна сметка аз съм много доволен от отбора в момента. Но никога не съм се чувствал като лидерът на тима.“

Отборната работа на двамата обаче не се получи в квалификацията на Монца. По план първо Фетел даде ефекта на изтеглянето на Шарл, за да може последният да постигне най-добро време. При вторите опити обаче Льоклер не успя да му върне жеста, както бе предвидено.

Логично Фетел не бе доволен от случилото се и изрази недоволството си, но не обвини пряко Льоклер. Шарл се оправда с големия трафик на пистата и бавното каране на колите пред тях.

Според него случилото се не е повлияло на отношенията му със Себастиан.

„Не мисля, че отношенията ни са се променили, обясни 21-годишният пилот. – Очевидно след съботния ден на Монца имаше някои съмнения относно това, което направих. Но аз обясних случилото се и оттогава всичко е наред.“

За предстоящия уикенд в Сингапур тимът на Ферари ще използва предно крило с нов нос. Последният е свързан с 2 нови елемента от двете му страни към подпорите на самото крило. Това би трябвало да подобри представянето на пакета на Скудерията на много бавното трасе Марина Бей.