Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер не си е представял, че ще направи подобен прогрес през тази...

Льоклер не си е представял, че ще направи подобен прогрес през тази година

3099
0
Шарл Льоклер пред Фетел в началото на състезанието в Мексико, снимка: Ферари

Шарл Льоклер не си е представял, че ще направи подобен голям прогрес през тази година във Формула 1.

Пилотът от Монако кара в своя първи сезон за Ферари и общо втори в F1. Но въпреки това често е по-бърз от съотборника си Себастиан Фетел и е пред него в генералното класиране при пилотите.

Льоклер спечели 2 победи в Белгия и Италия, а освен това общо 7 пъти стартира от полпозишън. Той можеше да победи и в Бахрейн, но технически проблем към края на надпреварата му попречи.

„След първите 4-5 състезания, никога не съм си представял, че ще се озова в позицията, на която съм в момента (3-и в генералното подреждане и по-предно класиран пилот на Ферари), каза Льоклер.

– Работих много, особено по отношение на квалификациите в началото на сезона. Промених някои неща и всичко стана много по-добро за мен от Франция насам. Много съм удовлетворен от сезона си. Нямах очаквания по отношение на резултатите, но исках да прогресирам. И затова съм много доволен.“

Шарл твърди още, че не се стреми непременно да вземе 3-ото място. То ще му осигури участие на галата на ФИА в края на годината и ще му даде психологическо предимство спрямо Фетел в борбата между съотборниците за следващия сезон.