Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер не възнамерява да променя стила си на каране въпреки двете катастрофи...

Льоклер не възнамерява да променя стила си на каране въпреки двете катастрофи в Маями

1570
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер не мисли, че е необходимо да променя нещо в стила си на каране въпреки двете катастрофи, които претърпя в петък и събота в Маями. Инцидентът вчера доведе до спиране на квалификацията малко повече от минута и половина преди приключването на Q3. След това Льоклер пое изцяло вината и заяви, че е недопустимо да бърка по един и същи начин два пъти на едно и също място.

На въпрос дали е необходимо да промени нещо в начина си на каране обаче Льоклер отговори: „Не, не мисля. Ясно е, че трябва да управлявам нещата по-добре в Q3“, допълни монегаскът, имайки предвид подход, а не стил на каране.

„В крайна сметка сам се поставих в трудна ситуация, защото поисках много агресивни настройки за квалификацията. Знаех, че тези реглажи ще изискват от мен да извлека максимума от болида. Може би прекрачих границата и това ще го разгледам внимателно след приключване на уикенда“, каза още пилотът на Ферари.

„По принцип съм изключително твърд със себе си. Но знам кои са силните ми страни и какво се получава, когато поемам твърде много рискове. Сега просто съм безкрайно разочарован. Затова гледам напред, към състезанието. Сравнително сигурен съм, че ще наваксам. В това отношение не съм притеснен“, допълни Льоклер.

Увереността на Шарл, че ще напредне доведе до въпроса дали може да се бори за победа.

„За съжаление изобщо не“, отговори Льоклер.

„Колите на Ред Бул са твърде силни по отношение износването на гумите. Според мен те пак ще си карат в своя собствена лига. Ще е страхотно постижение ако успеем да завършим зад тях, защото и от Астън [Мартин] изглеждат силни“, допълни пилотът от Монако.

Във Ферари провериха болида на Льоклер след вчерашния удар. Не са открили проблеми със задвижващата система и скоростната кутия. Предполага се обаче, че може да има смени като предохранителна мярка. Засега не е ясно какво решение ще вземе отборът.

В първите четири надпревари от сезон 2023 във Формула 1 има две отпадания (в Бахрейн и Австралия), седмо място в Саудитска Арабия и подиум (трети) в Азербайджан. Той има 28 точки, а съотборникът му Карлос Сайнц е с 34.