Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Не знам колко лесно ще се изпреварва. Може да е трудно...

Льоклер: Не знам колко лесно ще се изпреварва. Може да е трудно ако се образува DRS влакче

2089
0
Шарл Льоклер, Фредерик Васьор
Шарл Льоклер и Фредерик Васьор; снимка: Майкъл Потс

Напредването в колоната по време на Гран при на Саудитска Арабия може да се окаже сложно ако се образува DRS влакче, сподели Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари се класира втори в квалификацията в Джеда. Той обаче ще стартира 12-ти заради наказание за използване на трета контролна електроника в задвижващата си система.

„Не знам колко лесно ще е да се изпреварва на тази писта. Колите в средата на колоната изглежда са изключително близо една до друга като темпо. И ако се образува DRS влакче, то нещата ще станат особено трудни“, обясни Льоклер

„Ще дам най-доброто от себе си и ще се постарая да премина по-напред възможно най-бързо. Да видим какво ще стане. Моята обиколка беше добра. Бях наистина, наистина доволен от тура си. От друга страна, Ред Бул е доста напред. А нашата цел е да победим точно тях, следователно имаме още много работа за вършене. И все пак представянето ни в квалификацията в Джеда бе малко по-добро от очакваното. Ние смятахме, че ще сме по-назад. Не мога да посоча един конкретен проблем с колата. Просто бяхме бавни. Липсва ни цялостното притискане. Но мисля, че състезателното ни темпо този уикенд е по-силно, а това е добре“, допълни Льоклер.

Възможността за DRS влакче бе посочена и от шефа на Ферари Фредерик Васьор

„Състезанието може да се получи доста странно. На хартия е лесно да се изпреварва, но всъщност може да се образува DRS влакче и това да повлияе на развоя на надпреварата“, каза шефът на Скудерията.

Васьор каза също така, че във Ферари не се притесняват относно задвижващите системи в болидите си въпреки много смени в едва втория състезателен уикенд. В Бахрейн две контролни електроники се повредиха в болида на Льоклер. Третият блок, монтиран за Джеда, вече носи наказание. И двете коли освен това са със сменени двигатели с вътрешно горене. Льоклер е и с нов MGU-H. Самият той каза, че не е имал грижи досега през уикенда в Саудитска Арабия.

„Нямаше никакви проблеми със задвижващата система. Някакви неща се случваха при вдигане на предавки върху бордюри или нещо подобно – ситуации, при които агрегатът не е в най-добри работни условия. Тогава се обадих по радиото да проверят дали всичко е наред“, разясни Льоклер.