Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер недоволен от баланса, надява се на дъжд в събота

Льоклер недоволен от баланса, надява се на дъжд в събота

1650
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер заяви, че не е останал доволен от баланса на колата си по време на свободните тренировки за Гран при на Унгария днес.

Пилотът на Ферари се класира едва съответно 6-и и 7-и в двете сесии, като нямаше скоростта на пилотите на Мерцедес и Ред Бул. Монегаскът се надява утре на дъжд, за да има по-големи шансове да се класира по-напред.

„Не съм много доволен от баланса на колата ми. Трябва да работя много върху това, каза Льоклер. – Мисля, че на мокро бях в по-добра форма. Като цяло страдаме от нивото на притискаща сила, с което разполагаме.

Това е трасе, на което се изисква много притискане. Знаехме, че Хунгароринг ще е трудна писта за нас. Ще се опитаме да се подобрим утре. Надявам се да вали. За неделя всичко ще е различно, тъй като ще е по-топло и няма да има дъжд.“

Другият пилот на Скудерията Себастиан Фетел имаше доста различно представяне в двете тренировки.

В първата германецът зае 3-ото място и бе близо до лидерите, но във втората остана едва 13-и. Той обаче смята, че далеч не е взел максималното в най-добрата си обиколка във втората сесия.

„Не беше лош ден. Има къде да се подобряваме, заяви 4-кратният шампион. – Не успях да взема всичко от колата в най-бързата ми обиколка. Трудно е да се каже къде се намираме спрямо другите. Ще видим утре. Мисля, че при всякакви условия би трябвало да сме конкурентни. В Мерцедес изглеждаха много силни днес.“