Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер очаква по-силно представяне от Ферари в Австрия

Льоклер очаква по-силно представяне от Ферари в Австрия

1219
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер очаква по-силно представяне от тима на Ферари в Гран при на Австрия.

В последния кръг от сезона на Пол Рикар той завърши 3-и. Льоклер бе далеч от скоростта на победителя Люис Хамилтън, но в края все пак доближи 2-ия Валтери Ботас. Сега на Ред Бул Ринг Шарл очаква в Скудерията да са по-близо до Сребърните стрели.

„Пистата в Австрия е една от любимите ми, каза Льоклер. – Мисля, че тя ще пасва по-добре на колата ни спрямо Пол Рикар. И се надявам да имаме добър уикенд. Трасето е доста различно и съм сигурен, че можем да постигнем позитивни резултати.”

След Гран при на Франция шефът на Ферари Матиа Биното заяви, че в следващия кръг в Австрия тимът ще изпробва още нови елементи по колата. За Пол Рикар тимът внедри нови крила, под и отвори на спирачките. Подът обаче не работеше добре и бе премахнат от колата за квалификацията.

Именно в нея Льоклер се представи добре, като се класира 3-и и бе най-бързият извън пилотите на Мерцедес. Според него представянето му в тази част от състезателния уикенд се е подобрило като цяло.

„Не бях много доволен от свършеното в квалификациите в предишните няколко уикенда, каза Шарл. – Във Франция за първи път тази година усещах колата по възможно най-добрия начин в Q3. След това състезанието ми беше самотно, с изключение на последните 2-3 обиколки.”