Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер очаква повече скорост от Ред Бул и Мерцедес

Льоклер очаква повече скорост от Ред Бул и Мерцедес

1698
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер заяви, че темпото на Ферари в четвъртък е било твърде добро за да е истина.  По време на първата сесия Шарл имаше проблеми със скоростната кутия и пропусна по-голяма част от тренировката. Във втората свободна тренировка Льоклер даде най-добро време, следван от своя съотборник Карлос Сайнц.

Въпреки това пилотът от Монако вярва, че Мерцедес и Ред Бул не са разкрили пълния си потенциал на пистата.

„Бях доста изненадан от резултата си във втората тренировъчна сесия. В Монако е от особено значение да направя възможно повече обиколки. За съжаление имах проблеми в сутрешната сесия и завъртях само четири тура. Това повлия на нашата програма“, сподели Льоклер.

В същото време той похвали колата по време на втората тренировка и бе изключително доволен от постигнатото.

„Чувствах се много добре в колата. Успях да запиша много бърза обиколка и вярвам, че можем да постигнем по-добър резултат. От друга страна съм сигурен, че Мерцедес и Ред Бул крият скорост. Така че трябва да останем реалисти. Продължаваме да работим усилено и ще видим къде ще бъдем в класирането“, каза пилотът на Ферари.

Също така добави, че не очаква да бъде на върха в остатъка от състезателния уикенд.

„Искам да видя колко ще сме бързи в квалификацията. Засега изглежда твърде хубаво, за да е истина. Така че нека почакаме малко.  В събота ще знаем реалната си скорост и оттам вече ще мислим за състезанието“, обобщи Шарл Льоклер.