Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Очаквам да сме малко по-бързи на правите, но може би ще...

Льоклер: Очаквам да сме малко по-бързи на правите, но може би ще имаме известни проблеми в завоите

3612
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер очаква по-добра скорост от Ферари SF-23 на правите в сравнение с темпото на F1-75, но и някои проблеми в завоите. Роденият в Монако пилот сподели отново, че първият ден от предсезонните тренировки на пистата е бил посветен от Скудерията на проверки на корелацията на данни плюс някои по-екстремни тестове. За екипа е било успокоително да установи, че данните от пистата съвпадат с тези от изпитанията в аеротунела и симулатора. Отборът обаче има работа по болида, каза още Льоклер.

„Мисля, че колата ни е с по-добро поведение по отношение на челното съпротивление. Но работата по този аспект промени всички характеристики. Досега резултатите съвпадат с очакванията ни. Необходимо е обаче да намерим точните настройки за новите характеристики на колата“, сподели пилотът, който бе най-бърз до обяд днес на пистата Сахир.

„Очаквам да сме малко по-бързи на правите, но може би ще имаме известни проблеми в завоите. След този тест (монегаскът приключи работата си днес на обяд – б.р.) мога да кажа, че още работим по това да намерим точните реглажи“, обясни Льоклер

„Вчера денят ни бе по-труден в сравнение с четвъртъка. Опитвахме се да намерим точните настройки за колата. Тази сутрин поведението ѝ бе малко по-добро, но още имаме работа. Просто автомобилът е друг. Трябва да се кара по малко по-различен начин, но тестовете са за това. Опитах много варианти на управление. Изглежда сутринта напипах този, който ми е най-удобен. Най-накрая. Но ще повторя – имаме още работа за вършене“, каза още Льоклер.

Роденият в Монако пилот отбеляза също така, че Ред Бул изглежда много добре на пистата.

„Те вървяха много силно и през трите дни тренировки“, каза Льоклер.

Карлос Сайнц отбеляза, че SF-23 върви почти без никакви проблеми на предсезонните изпитания в Бахрейн

„При нас издръжливостта бе на чудесно ниво. Имахме възможност да тестваме всичко, което искахме да изпробваме. Изпитвахме къде са границите на възможностите на колата. Търсехме области, в които бихме могли да постигнем подобрение“, каза испанецът.