Начало Избрани Льоклер: Очевидно не се намирахме в най-добрата ситуация през последните няколко състезания

Льоклер: Очевидно не се намирахме в най-добрата ситуация през последните няколко състезания

1849
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер призна, че екипът на Ферари е имал няколко трудни момента в последните няколко старта. Той не се е отказал от амбицията си да спечели световната титла, въпреки че знае колко по-трудна е тази задача.

Силният старт на сезон 2022 за Ферари позволи на Льоклер да си изгради сравнително комфортна преднина в шампионата след първите четири състезания.

За негово нещастие, проблемите с надеждността и грешките в стратегията в лагера на Скудерията, съчетани със силните представяния на Ред Бул и Макс Верстапен, впоследствие обърнаха съотношението на силите между двата отбора.

Верстапен спечели четири от последните пет състезания. Това доведе до доминираща серия, която смъкна Льоклер на трето място в класирането при пилотите и изоставане с 49 точки зад водещия пилот на Ред Бул преди старта на уикенда за Гран при на Великобритания.

На практика световният шампион има стабилна преднина и може да си позволи да допусне някоя лека грешка. Все пак Льоклер смята, че не всичко е загубено.

Очевидно не се намираме в най-добрата ситуация в последните няколко състезания. Винаги натискаме до краен предел. В крайна сметка това трябва да правим точно това, ако искаме да спечелим този шампионат“, каза пилотът на Ферари.

„Сигурен съм , че отборът и аз ще натискаме на 100%. Всички са изключително мотивирани. Искам да имаме по-чисти състезания, да си върнем ритъма и да наваксаме точките, които загубихме в последните три състезания.“

„Като цяло това беше труден период за отбора. Смятам, че начинът, по който работим от началото на сезона, е изключително добър. Не мисля, че това трябва да правим някакви промени в този случай.“

„Но след това се появиха някои проблеми с надеждността, които трябва да отстраним възможно най-бързо. Отново се доверявам напълно на екипа да се справи с тези неща възможно най-скоро.“

Льоклер призна, че сега задачата на Ферари е много по-сложна след всичките победи на Ред Бул в последните шест старта.

„В последните четири, пет състезания стана много по-трудно. Но това не означава, че е невъзможно. Все още вярвам толкова, колкото и преди пет състезания. Ще бъде по-трудно, но както се казва, няма невъзможно неща.“

През месец юли ще има цели четири състезания в F1. Te ще се проведат във Великобритания, Австрия, Франция и Унгария. Всички те ще има голямо значение за перспективите на Ферари и Льоклер за световното първенство.

Смятам, че следващите четири състезания ще бъдат много важни. Те са точно преди лятната пауза. Би било чудесно да отидем на почивка с четири добри състезания зад гърба си.“

Сега трябва да се съсредоточим върху себе си. Смятам, че представянето ни е налице. Ако имаме чисти уикенди, вярвам, че резултатите ще дойдат сами“, добави Шарл Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц също твърди, че настоящият месец ще е от изключително значение за тима.

„Дори и да оставим настрана крайния резултат, друг положителен момент за мен в Монреал беше увереността, която изпитвах в автомобила. Тя беше добра през цялата Гран при и означаваше, че мога да карам по начина, по който ми харесва“, каза Сайнц.

Сега трябва да запазим това нещо и на Силвърстоун. Искам да започнем да постигаме значими резултати във всичките четири надпревари преди лятната пауза. Заедно с екипа ще се справяме със състезанията едно по едно, като се концентрираме върху детайлите. Именно те могат да бъдат решаващи. Потенциалът ни е налице, за да се борим за победите. Вярвам, че ако работим добре, резултатите ще дойдат. В този момент можем да започнем да гледаме към класирането, защото може да се случи абсолютно всичко.“

Спортния директор на Ферари Лоран Мекис е дал положителен тест за COVID-19 и няма да бъде в бокса на Скудерията.