Начало Избрани Льоклер остава оптимист въпреки изпуснатия полпозишън

Льоклер остава оптимист въпреки изпуснатия полпозишън

2619
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Георги Тодоров/LAP

Шарл Льоклер финишира на второ място в квалификацията на пистата Зандвоорт. Пилотът на Ферари бе много близо до това да запише осми полпозишън от началото на сезон 2022 в F1. В крайна сметка той бе изпреварен с 21 хилядни от световния шампион и местен любимец Макс Верстапен. Въпреки че загуби в квалификационната сесия, Льоклер остава оптимист за скоростта на болида на Ферари в утрешното състезание.

„Наистина бях много, много близо до първото място. В самия край Макс направи феноменална обиколка. Колата ми ставаше все по-добра в хода на квалификацията. Отначало бях леко притеснен защото Макс бе толкова бърз с карани гуми. Все пак в Q3 болидът ми се представяше така, както исках. Последната ми обиколка не бе перфектна, но е достатъчна за второ място, което не е лош резултат. Ще дам всичко от себе си в утрешното състезание“, сподели Льоклер веднага след като излезе от своя автомобил.

Пилотът на Ферари остава оптимист и вярва, че има шансове да се бори за победата.

„Тук сме много по-силни в сравнение с миналия уикенд. Смятам, че състезателното ни темпо е доста силно и е близко с това на Ред Бул. Просто трябва да направя страхотен старт. След това ще видим какво ще се случи“, добави Шарл Льоклер.

Веднага зад Льоклер финишира Карлос Сайнц. Състезателят на Ферари остана на по-малко от десета разлика спрямо победителя Макс Верстапен. Испанецът също вярва, че има добри шансове да напредне в състезанието на пистата Зандвоорт.

„Беше чиста и безгрешна обиколка. Трябваше ми още половин десета, за да победа Льоклер и Верстапен. Днес бях на границата на възможностите на колата. Всеки малък метър от пистата, който можеше да се използва и в който можеше да се натисне, беше от значение. В крайна сметка свършихме прилична работа“, каза Сайнц.

Въпреки трудните изпреварвания в Нидерландия и проблемите със стратегията на Ферари, Сайнц се надява да пробва нещо различно, което да му позволи да се справи с Вертапен.

„Тази писта много натоварва гумите, особено когато сме с тежки автомобили. Имаше много случаи на прегряване по време на дългите серии с обиколки. Утре ще бъде интересно, макар че пистата не позволява лесни изпреварвания. Можем да пробваме различна стратегия, която може да ни донесе успех“, добави пилотът на Ферари.