Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер още търси оптимален баланс, Сайнц: F1-75 изглежда работи добре в тази...

Льоклер още търси оптимален баланс, Сайнц: F1-75 изглежда работи добре в тази си конфигурация

1511
0
Шарл Льоклер, Монца
снимка: Пирели

Карлос Сайнц бе най-бърз в петъчния ден на пистата Монца, а съотборникът му във Ферари Шарл Льоклер записа трето време преди домашната за екипа Гран при на Италия. Монегаскът бе начело в подреждането в първата сесия, когато двамата с испанския му съекипник се трудиха по различни програми. Причината е, че Сайнц е с наказание за смяна на компоненти в задвижваща система. Затова той прави сравнителни тестове, както и изпитания за събиране на данни. Според някои предположения Карлос кара в едната сесия с пода отпреди Франция, тъй като във Ферари търсят причината за загубата си на скорост.

„Усещането в колата е добро“, бе обобщението на Льоклер след петъчната подготовка.

„Все още не сме намерили оптималния баланс, но опитахме множество различни неща. Знаем в коя посока искаме да работим. Състезателното ни темпо изглеждаше по-силно от квалификационното. Ако успеем да съчетаем всички силни елементи, то ще направим добър уикенд“, допълни той.

Сайнц заяви, че денят е бил положителен за Скудерията.

„Трябва да проверим всички данни, но се чувствам доста комфортно в автомобила. Болидът изглежда работи добре в тази си конфигурация. Имаме още какво да направим, за да подобрим темпото си в дълги серии. Ще прегледаме всеки детайл и ще се постараем да постигнем напредък утре, но най-вече в неделя“, каза още испанският пилот на Ферари.