Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер отказа да коментира заповедите от бокса преди да обсъди ситуацията с...

Льоклер отказа да коментира заповедите от бокса преди да обсъди ситуацията с Ферари

3079
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер отказа да коментира заповедите от бокса на Ферари към него. От Скудерията му наредиха да пропусне Себастиан Фетел по време на началната фаза от Гран при на Китай. Впоследствие Льоклер каза по радиото, че губи време зад немския си съотборник. След финала обаче заяви, че първо ще потърси повече информация за тактиката от самия екип и няма да прави „глупави коментари”.

„Трябва да видя пълната картина за ситуацията със Себ, да говоря с инженерите и да разбера решението им. Сигурен съм, че има обяснение. Така или иначе станалото вече е минало”, каза Льоклер.

„Състезанието не бе особено добро за мен. Целият ми уикенд не бе силен. Квалификацията бе наред, но не и свободните тренировки. Стартирах без да съм правил дълга серия с много гориво, което далеч не е идеален вариант. Мисля, че трябваше да спра в бокса по-рано. По отношение състезанието на отбора – според мен бяха прави да се опитат да забавят Мерцедес, за да навакса Себ – вярвам, че това бе целта. Не се получи, но поне опитахме.”