Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: При втория опит се отказахме от изтеглянето

Льоклер: При втория опит се отказахме от изтеглянето

1973
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Формула 1, F1, Гран при на Белгия, Спа, Спа-Франкоршамп

Победителят в днешната квалификация за Гран при на Белгия Шарл Льоклер обясни, че във Ферари са се отказали от играта с изтеглянето при вторите бързи обиколки в Q3, защото подготовката на гумите е имала по-голямо значение и при първият опит нещата не са се получили. Младият пилот от Монако направи след това поредната си фантастична супер обиколка. С нея спечели третия полпозишън за сезона и в кариерата си с преднина от над 0,7 сек пред съотборника си Себастиан Фетел. Германецът пък измъкна второто място на грида само с 0,015 сек от Люис Хамилтън. След много проблеми англичанинът все пак се качи в залата за пресконференции като трети днес.

И тримата бяха единодушни, че изтеглянето не е било така важно както добрата работа с гумите

Фетел бе категоричен, че при него нещата се объркаха, защото всички се опитваха да се закачат за някого в края и гумите му са изстинали в хаоса.

„Имах доста трудности изобщо с намирането на добрите настройки днес. Накрая беше наистина лудница, защото всеки се опитваше да се закачи за някого, да се нареди в колоната и темпото се забави. Не бе равномерно”, обясни четирикратният шампион, който обаче вярва, че утре ще има своя шанс.

Попитан по какъв начин ще се противопостави на традиционно по-доброто темпо на Фетел в състезания отколкото в квалификациите, Льоклер обясни, че е изследвал доста данните от Унгария и предходните състезания. Той направил малки, но важни промени, които се надява да му донесат по-добра скорост и работа с гумите в утрешното състезание.

Льоклер каза още, че се учи от всичко

От Бахрейн не е имало какво да вземе като извод, защото не е можел да направи нищо срещу повредата. От следващите стартове обаче е взел много.

Младежът добави, че по време на втората тренировка вчера е опитал състезателни симулации. От Ферари са взели нужните данни, като се надява утре темпото му в състезанието да бъде по-добро от петък, когато Мерцедес имаха предимство в дългите серии.