Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с предимство в дългите серии на Спа (графики)

Мерцедес с предимство в дългите серии на Спа (графики)

1600
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Пилотите на Ферари бяха най-бързи в двете петъчни тренировки на пистата Спа-Франкоршамп. Себастиан Фетел оглави сутрешната сесия, а Шарл Льоклер бе пръв в следобедната. В дълги серии обаче темпото на съперниците им от Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън бе по-добро. В тях Скудерията изостава с около половин секунда.

Хамилтън сподели след вчерашните сесии, че с тима си трябва да намери начин да притисне Ферари на белгийската писта. И Фетел, и Льоклер пък отбелязаха, че имат какво да подобряват в дълги серии.

Отборите работиха най-вече с меките и средни по твърдост смеси, предоставени от Пирели за уикенда. От доставчика на гуми обясниха, че поведението им е било според очакванията, но отбелязаха голямата разлика в температурите между двете петъчни тренировки.

Разликата между медиум и софт е около 1 секунда на обиколка. Хард не бе използван кой знае колко, но от Пирели предполагат, че е с 1,5 сек по-бавен.

„Пистата еволюира доста в първата сесия, но като цяло бе в добро състояние от самото начало на работата”, коментира спортният шеф на италианската компания Марио Изола. „Видяхме дълги серии и със софт, и с медиум. Прогнозата за времето сочи, че в неделя може да е по-хладно. Спа натоварва сериозно гумите и отборите наблюдаваха нивата на износване, за да вземат впоследствие решение за стратегиите си.”