Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер отново провокиран дали да не погледне встрани, но е с Ферари

Льоклер отново провокиран дали да не погледне встрани, но е с Ферари

1982
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Иван Тенчев, Ред Бул Ринг. Шарл Льоклер заяви, че за първи път в кариерата се чувства в различна позиция във Формула 1, защото наближава краят на договора му. Контрактът му с Ферари изтича в края на следващия сезон и той все по-често е провокиран с въпроса дали не е време да погледне към друг тим. Британските колеги са особено активни по темата и днес отново това се превърна в център на брифинга му с медиите. Младежът от Монако е смятан за един от най-големите таланти в новата генерация и към него нескрит интерес проявяват както Мерцедес, така и Астън Мартин. След края на следващата година край на кариерата си би могъл да сложи Фернандо Алонсо, а в Силвърстоун биха могли да спрат участието и на Ланс Строл. Той видимо не се справя добре тази година. Люис Хамилтън пък още няма нов договор с Мерцедес.

Льоклер не каза нищо конкретно на днешния си брифинг и само сподели, че „бавно“ започва разговори с Ферари

Със Скудерията досега е свързана цялата му кариера. Като тяхно протеже той дебютира в тима за Алфа Ромео/Заубер през 2018 г. След това от Скудерията го ангажираха през 2019 г. и той спечели две запомнящи се победи на Спа и Монца. Подписан бе и дългосрочен контракт до края на 2024 г., която изглеждаше далечна, а Ферари като че ли бе във възходяща линия на развитие.

„Да, за мен това е странно, защото за първи път в кариерата си наистина се доближавам до края на мой контракт във Формула 1“, каза Льоклер.

„Предишните промени идваха ясно – Заубер, после Ферари. Така че да, това е различна ситуация, в която се намирам в кариерата си сега. Но аз нямам нищо против. Просто се съсредоточавам върху карането и се надявам да спечеля възможно най-бързо с Ферари. След това ще видим”, допълни пилотът от Монако.

За пореден път Льоклер заяви категорично, че за него при всички случаи Скудерията остава приоритет. Въпреки проблемите сега той е готов да се бори заедно с тях за успеха, а договорът не е на първо място в дневния ред

„Чувствам, че все още има дълъг път“, продължи Льоклер. „И не смятам, че сега е моментът да започнем разговор за това. Знам какви закачки се появяват тук и там, но няма нищо официално или конкретно.“

Ферари бе отборът, който ми помогна да стигна дотам, където съм. Никога не съм крил, че винаги съм бил изключително щастлив да съм във Ферари. Разбира се, аз и екипът не сме доволни от мястото, където сме в момента. Но мисля, че работим в правилната посока. И съм убеден, че работим в правилната посока. Обичам Ферари и съм щастлив да съм в тима“, каза още Льоклер.