Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Първата позиция беше възможна

Льоклер: Първата позиция беше възможна

2052
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер пое изцяло вината за грешката си в квалификацията за Гран при на Азербайджан. Пилотът на Ферари катастрофира в Q2 и загуби шанс за полпозишъна. А изглежда, че той имаше реален шанс да се пребори за него, след като беше най-бърз във всички свободни тренировки в уикенда.

Колата на Шарл беше доста повредена, и въпреки че той бе класиран 9-и в решетката след наказанието на Джовинаци, може да се наложи да стартира от питлейна заради смяна на компоненти по шасито.

„Заслужавах това, което ми се случи днес, каза Льоклер пред Sky Sports. – Много съм тъжен от случилото се. Но бях глупав, както казах и по радиото. Малко се успокоих вече, но това не променя нещата. Ще се опитам да се поуча от това и да се върна по-силен.

Надявам се на добро състезание утре. Не искам да казвам нищо глупаво, но с оглед на трите свободни тренировки и Q1, полпозишънът беше възможен. Изхвърлих целия този потенциал в коша. И съответно съм много разочарован.”

Според Льоклер той не е взел под внимание това, че сцеплението с гумите медиум, с които той беше в Q2, е по-различно от това със софт. И това е довело до блокирането на гумите и удара в стената на завой 8.