Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер получи като подарък Ферари SF90, с което взе победите си на...

Льоклер получи като подарък Ферари SF90, с което взе победите си на Спа и Монца

4210
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер пресича финала на Гран при на Италия през 2019 г. като победител; снимка: Ферари

Ферари подари на Шарл Льоклер колата SF90, с която той спечели двете победи в Гран при кариерата си досега. Роденият в Монако пилот бе пръв в надпреварите в Белгия и Италия през 2019 г. Той публикува кадри на автомобила в Инстаграм акаунта си с репликата: „Нещо специално пристигна у дома“.

Победите на Льоклер през 2019 г. бяха постигнати в рамките на седмица

Тази на пистата Спа-Франкоршамп бе изключително емоционална, тъй като ден по-рано на трасето загина един от най-близките приятели на пилота – Антоан Юбер. На Монца пък успехът бе бурно приветстван от хиляди тифози.

С болида SF90 освен това Шарл взе най-много първи позиции на стартовата решетка от всички през сезон 2019 – 7.

Льоклер стана пилот на Ферари след само един сезон в Заубер.

„Вярно е, че изборите, които правиш извън пистата, влияят много на кариерата ти. Що се отнася до мен, то аз съм много щастлив да съм пилот на Ферари. Винаги съм мечтал за това. Предизвикателството за мен е да допринеса за това отборът да се върне към победите. Убеден съм, че имаме потенциал да го сторим“, заяви по-рано той. „Сезон след сезон се уча, че първо трябва да отговарям пред себе си. Знам кога съм свършил чудесна работа и кога е можело да се справя по-добре. Има и моменти, когато знаеш, че си дал всичко от себе си и трудът ти е бил на ниво, но отвън това не се забелязва и понякога може да е разочароващо.“

Част от подготовката на Льоклер за Гран при на Емилия Романя пък премина зад волана на SF71H

Ферари организира тест на Фиорано за пилотите от академията си за млади таланти. В четвъртък караха Маркус Армстронг и Робърт Шварцман. Вчера зад волана на болида на Скудерията от 2018 г. бе Льоклер.