Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер потвърди, че е знаел за Хамилтън и Ферари преди да подпише...

Льоклер потвърди, че е знаел за Хамилтън и Ферари преди да подпише своя договор: Това не промени нищо за мен

3915
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер е знаел за разговорите между Люис Хамилтън и Ферари преди да подпише своя собствен договор със Скудерията, заяви самият той. Монегаскът сключи тази зима нов контракт с тима от Маранело, който е дългосрочен. Твърди се, че Льоклер има клауза в споразумението, позволяваща да го прекрати предсрочно. За дължината на договора на Шарл има различни предположения – за 2 или 3 години плюс опция за допълнителни сезони.

„Този тип сделки не се приключват от днес за утре – отнема време. Знаех за разговорите преди да подпиша моя договор, така че не бях изненадан, когато се разбраха“, заяви Льоклер

„Не бих искал да коментира кой знае колко, най-вече от уважение към Карлос [Сайнц] – изкарахме няколко страхотни години заедно и ни предстои още един сезон. Ще сторим абсолютно всичко по силите си, за да завършим общата си работа по възможно най-добрия начин“, каза монегаскът.

„Очевидно е, че Люис е най-невероятният пилот, най-успешният в историята, има и огромен опит, който ще донесе в тима и при мен, а това е чудесно. Но ще повторя, че с Карлос нещата са страхотни. Имаме още година, за да се постараем да свършим възможно най-добра работа.“

„Това, че знаех за разговорите, не промени нищо по отношение на моите преговори, защото аз се фокусирам върху себе си. Мисля какво е добро за мен. Не съм си променил изискванията или нещо такова. За мен това (преговорите на Хамилтън и Ферари – б.р.) не бе част от моите дискусии. Беше чудесно, че отборът бе открит и че не научих впоследствие. Но всичко това не промени нищо за мен“, бе категоричен Льоклер

„С Люис говорихме – писахме си, след като всичко беше вече обявено и официално. Той е страхотен шампион с огромен опит и успехи. Винаги е интересно да имаш нов съотборник. Учиш нови неща за работата и карането. Това важи още повече, когато новият ти съекипник е седемкратен световен шампион“, допълни Льоклер.

Льоклер и Карлос Сайнц направиха шейкдаун на новото Ферари SF-24. След трите си обиколки с колата Шарл каза, че се е чувствал по-комфортно, отколкото в миналогодишния болид.

„Помня, че след първата обиколка миналата година – или ако не след нея, то след три-четири тура – не бях наистина доволен от поведението на автомобила. Колата бе много, много трудна за управление. Усещането в тазгодишния болид е по-добро. Но искам да подчертая, че това не означава нищо за конкурентоспособността на колата. Ако други отбори са направили по-голяма стъпка, то по-лекото управление няма да компенсира липсата на достатъчно скорост например. Така че в момента нищо не мога да кажа относно това колко е силна колата“, обясни след това Льоклер.