Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Предстои ни още работа, Сайнц: От гледна точка на представянето имахме...

Льоклер: Предстои ни още работа, Сайнц: От гледна точка на представянето имахме чист ден

1384
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Георги Тодоров/LAP

Пилотите на Ферари записаха най-бързите времена след края на втората тренировка за Гран при на Нидерландия във Формула 1. Шарл Льоклер зае първата позиция, а зад него на 4 хилядни бе Сайнц. 

В сутрешната сесия Сайнц даде трето време, а Льоклер- шесто. Следобед автомобилите на Ферари определено се чувстваха по-добре на невероятната нидерландска верига.

Двамата състезатели изпълниха поставените си програми за деня. Съвсем очаквано предстои още много работа за Ферари преди утрешната квалификация на пистата Зандвоорт. Трасето край бреговете на Северно море постоянно се променя заради по-малкото количество пясък и повечето оставено количество каучук.

Льоклер и Сайнц направиха както квалификационни, така и състезателни симулации. Стартовата позиция за неделното състезание ще бъде от изключително значение, като се има предвид оформлението на трасето и малкото възможности за изпреварвания.

Пистата е с дължина 4.259 км, което я прави една от най-късите в календара на F1. До момента разликите между Ферари и Мерцедес са малки, което предвещава интересна квалификация. Отборът на Ред Бул също не трябва да бъде отписван, тъй като това е домашна надпревара за Макс Верстапен.

„Вдигнахме малко темпото си във втората тренировка, но не бяхме съвсем на ниво с баланса на моя автомобила. Предстои ни още работа. Убеден съм, че до утре ще успеем да направим още една крачка напред“, сподели Льоклер.

„Разликите с Мерцедес бяха доста малки. Изненадах се, че сме толкова по-напред от Макс и Чеко. Не мисля, че те имаха чист ден, така че ще бъде интересно да видим как ще се развие остатъка от състезателния уикенд в Нидерландия“, добави пилотът на Ферари.

„Като цяло петък беше добър. Радвам се да се върна на такава взискателна и предизвикателна за пилотите и автомобилите писта, така че ми беше много приятно“, заяви Сайнц.

„От гледна точка на представянето имахме чист ден. Изпълнихме безпроблемно програмата си както за дългите, така и за късите серии с обиколки.“

„Изглежда, че разликите в класирането са нищожни. В такъв случай всяка крачка напред, която можем да постигнем през нощта, определено ще ни помогне в квалификациите“, добави пилотът на Ферари.