Начало Избрани Льоклер предупреди да не се прекалява с очакванията след триумфа на Монца

Льоклер предупреди да не се прекалява с очакванията след триумфа на Монца

1977
0
Ферари F1, Шарл Льоклер, Гран при на Италия, Монца
снимка: Ферари

Шарл Льоклер се потопи в радостта от победата си в домашната за Ферари Гран при на Италия, но след това предупреди отново и отбора си, и тифозите срещу прекалено големи очаквания. Монегаскът бе предпазлив още в навечерието на надпреварата на пистата Монца. Тогава каза, че това не е трасето, което ще донесе пълна и достоверна оценка на новостите, които Скудерията имаше. Ферари излезе с най-големия пакет обновления за SF-24 през сезона досега.

„Не трябва да разчитаме само на това състезание. За нас като отбор е изключително важно да не се облягаме прекалено на случилото се на Монца, след като се върнем във фабриката. Трябва да оставим емоциите настрани и да се подготвим за Баку без свръх големи очаквания“, коментира Льоклер

„Монца е много особена писта. Бяхме много силни през уикенда там, но в Баку ситуацията вероятно ще е много различна и отново ще се промени в Сингапур. От Монако до Монреал видяхме колко голяма разлика може да има от един до друг състезателен уикенд. Много е важно да се внимаване не само с очакванията на отбора, но и с тези отвън. Да не се полудява след една надпревара, защото просто не е реалистично. Направили ли сме крачка напред? Да. Достатъчно ли е, за да печелим състезания до края на сезона? Все още не“, каза още Льоклер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Междувременно Рене Арну, който е бивш пилот на Ферари от началото на 80-те години на XX век, посочи, че Скудерията може да се възползва от явно неустойчивата ситуация в Ред Бул. Тимът от Милтън Кийнс е начело в класирането при конструкторите след 16 състезания с 446 точки. Макларън е само на 8 точки, а Ферари – на 39. До края на първенството остават 8 кръга.

„От месеци твърдя, че проблемът със секса и парите (в Ред Бул) ще има последствия. Винаги съм вярвал, че ще дестабилизира тима. Дори [Макс] Верстапен го усеща. 39 точки не е малка разлика, но като се има предвид колко зле върви Ред Бул, но е и толкова голяма. Макларън също е в борбата и мисля, че ще се получи страхотна битка“, коментира Арну

„Шарл пък е на 86 точки зад Макс. Страхувам се, че това е прекалено много. Когато е в топ форма – като в Монако и Монца – не могат да го стигнат. Сезонът обаче е 24 състезания, Шарл трябва да е по-постоянен. Кой ще спечели титлите? При пилотите бих казал Норис, тъй като Шарл, за съжаление, е твърде назад. При конструкторите надявам се Ферари“, допълни французинът.