Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер приема обяснението на Ферари за заповедта от бокса

Льоклер приема обяснението на Ферари за заповедта от бокса

2435
0
Фетел пред Льоклер в Китай
Фетел пред Льоклер в Китай, снимка: Ферари

Шарл Льоклер заяви, че приема обяснението на екипа на Ферари защо е била наложена заповед от бокса в началния етап от Гран при на Китай. Той получи инструкция да пропусне по-бързия според тима Себастиан Фетел на 3-о място, за да може германецът да се опита да не изостава от пилотите на Мерцедес.

Когато това се случи обаче, се оказа, че Себастиан няма по-добро темпо от това на съотборника си. Той на няколко пъти блокира предните гуми при спиране. В крайна сметка 4-кратният шампион завърши 3-и, зад Хамилтън и Ботас. А Льоклер бе изпреварен от Макс Верстапен при първите спирания в бокса и остана 5-и.

„Имахме среща с хората в тима, каза Шарл пред Sky Sports. – Ситуацията не беше лесна. Очевидно имах неприятности с гумите. Всъщност и двамата имахме, но изглеждаше, че Себастиан е по-бърз. Но да бъде зад мен няколко обиколки доведе до проблеми и за неговите гуми.

И изглежда, че когато излезе пред мен, те вече бяха износени. Когато си в колата, нещата изглеждат разочароващо. Но от друга страна, като си в нея не виждаш цялостната картина на състезанието. Приех случилото се и се фокусирах върху състезанието ми.“