Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Опитахме всичко, за да не губим време спрямо Мерцедес, обясни Биното стратегията...

Опитахме всичко, за да не губим време спрямо Мерцедес, обясни Биното стратегията на Ферари

3416
0
Шарл Льоклер, Себастиан Фетел
снимка: Майкъл Потс

Тимът на Ферари за трети път в три надпревари от началото на сезон 2019 г. във Формула 1 използва заповеди от бокса. В Китай Шарл Льоклер получи нареждане от питуола да пропусне съотборника си Себастиан Фетел. Младежът не скри недоволството си от ситуацията, но след финала отказа да коментира преди да е обсъдил нещата с тима си. Фетел пък смятал, че може да е по-бърз от съекипника си, но според обясненията му не успял да установи добър ритъм.

В крайна сметка шефът на Скудерията Матия Биното отново трябваше да разяснява решението на тима

„Не го направихме, за да дадем предимство на един пилот. Всъщност отборът се опитваше да стори каквото може. Състезанието бе в ранен етап, но моментът бе важен. Разбирам чувствата на Шарл. Жалко за него, но точно тогава Мерцедес бяха малко по-бързи и ние просто опитахме да дадем шанс на Себастиан, да видим дали може да поддържа темпото на Мерцедес”, каза Биното пред Скай Спортс.

„Шарл има право да е разстроен, ако се чувства зле. Трябва да го приемем. Жалко за него, следващия път ситуацията може да е в негова полза.”

Матия Биното
Матия Биното; снимка: Майкъл Потс

Биното каза още, че е трудно да се прецени дали взетото по време на състезанието решение е било правилно

„Опитахме всичко, за да не губим време спрямо Мерцедес. Не се получи, но според мен бе правилно да дадем шанс на Себ. Мисля, че екипът стори всичко по силите си. За един отбор е трудно да даде нареждане, защото разбираме пилотите. Те имат нужда да водят борба за оставане на по-предна позиция. Със сигурност не бе лесно решение. Трябва да благодаря на Шарл, който отново показа, че е добър отборен играч. Но според мен ще има момент, когато нещата ще са различни. Също така смятам, че като отбор трябва винаги да се стараем да вземем максимум точки. Мисля, че по този аспект просто направихме правилния избор.”