Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер приятно изненадан от четвъртото място

Льоклер приятно изненадан от четвъртото място

4807
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер сподели, че е приятно изненадан от представянето си в квалификацията за Гран при на Бахрейн след проблемите по време на тестовете преди началото на сезона. Пилотът на Ферари направи само едно излизане на пистата с меки гуми в Q3 и успя да завърши на четвърта позиция . Също така бе на по-малко от една десета от времето на Валтери Ботас. В края на Q2 монегаскът се класира на втора позиция зад своя съотборник Карлос Сайнц.

„Приятно съм изненадан от постижението си в квалификацията. Не очаквах да съм толкова близо до челото на класирането. Трябва да сме здраво стъпили на земята. Това е едва първото състезание от този дълъг сезон и е твърде рано да се правят прогнози. Определено колата ни е по-бърза в сравнение с миналата година. Имах проблеми с баланса във втората и третата тренировка. Готов съм за състезанието, което няма да бъде лесно за нас. Другите отбори показват добра скорост с медиум и ще ни бъде много трудно да ги задържим зад себе си. Освен това скоростта на вятъра може да окаже негативно влияние на нашия болид“, сподели Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц завърши на осмо място. Испанецът бе недоволен от резултата си в третия сегмент от квалификацията и се надява утрешния ден да е по-добър за него.

„Денят за мен бе положителен. Имах проблеми с колата в Q1, но за щастие успях да продължа. След това се представих много добре във втората фаза. Определено не съм доволен от крайния резултат. Не успях да направя перфектна обиколка. Сега е време да анализираме всичката информация и да подобря усещането си с колата.  С нетърпение очаквам първото си състезание с Ферари и ще дам всичко от себе си, за да донеса повече точки за отбора“, заяви Сайнц.