Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Съперниците ни крият истинското си темпо

Льоклер: Съперниците ни крият истинското си темпо

2298
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер смята, че основните съперници на Ферари са скрили истинското си темпо по време на първите тестове на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня. Те продължиха от понеделник до днес.

В тях най-добро време постигна Нико Хюлкенберг с Рено –  1:17.393 мин с най-меките гуми C5. Най-внушителен обаче изглежда резултатът на Льоклер – 1:18.046 мин с доста по-бавните гуми C3. Това бе и най-доброто постижение на пилот на Ферари в 4-те дни изпитания.

С C5 и С4 Ботас и Хамилтън постигнаха малко по-добри времена от Льоклер. Това говори, че при равни условия Ферари биха имали предимство от няколко десети на обиколки. Льоклер обаче смята, че в Мерцедес крият реалното си темпо. Шарл и Фетел бяха най-бързи в първите 2 дни.

Според мнозина Ферари имат аванс като чиста скорост към момента. Това мнение изразиха Хелмут Марко от Ред Бул, Тото Волф от Мерцедес, Франц Тост от Торо Росо и Валтери Ботас от Сребърните стрели.

„Темпото няма значение засега, защото това са тестове, каза Льоклер. – Съперниците ни не натискат, както и ние. Не знаем до каква степен другите крият скоростта си. Ще видим в първото състезание. Важното е в тестовете да изпълним програмата си. Това и направихме и сме доволни.“

Льоклер заяви още, че колата SF90 не се усеща като нова такава, а като вече утвърдена и доказана. „Но ние трябва да продължим да натискаме, каза роденият в Монако пилот. – В момента сме много доволни от болида. Той е много лесен за каране.“