Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер се чувства комфортно в колата в първия ден с Ферари

Льоклер се чувства комфортно в колата в първия ден с Ферари

1337
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер заяви, че веднага се е почувствал комфортно в колата след първия си тестов ден на Каталуня с екипа на Ферари. Роденият в Монако пилот постигна най-добро време за сесията – 1:18. 247 мин, като се доближи максимално до резултата на съотборника си Себастиан Фетел от първия ден.

Льоклер оставен това бе далеч пред всички останали пилоти като постижение. Той навъртя 157 обиколки – най-много от всички пилоти. Все пак пилотите на Мерцедес Хамилтън и Ботас завършиха деня с общо 163. И така отборно Сребърните стрели навъртяха най-много турове днес.

„Много съм доволен от начина, по който мина денят, каза Льоклер. – Въпреки някои прекъсвания на сесията, успяхме да изпълним програмата си. Направих 157 обиколки, които ни дадоха много полезна информация. Бързо се почувствах комфортно в колата и наистина се забавлявах.“

Запитан дали той е почувствал някаква емоция, след като е успял да сбъдне детската си мечта и да бъде пилот на Ферари, Шарл отговори: „Винаги ще има някаква емоция, когато влизаш в колата на Ферари.

Но днес аз оставих тези неща настрани, защото имах да върша работа за тима. Надявам се да продължим по този начин в следващите дни. Защото е важно да вземем максималното от тези няколко възможности за тестове, които имаме.“