Начало Избрани Льоклер се надява Ферари да се представи добре и в Япония

Льоклер се надява Ферари да се представи добре и в Япония

1301
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер се надява Ферари да се представи добре и в Япония. Състезателят от Монако каза, че представянето на Сузука ще потвърди дали Скудерията е постигнала реален напредък с автомобила.

Ферари направи крачка напред в последните два старта. Отборът от Маранело спечели квалификацията на Монца благодарение на Карлос Сайнц. Испанецът финишира трети в домашната Гран при на Ферари и не успя да се пребори с машините на Ред Бул. Неговият съотборник Шарл Льоклер пък бе веднага зад него

Скудерията направи още по-голяма стъпка напред в Сингапур и беше начело във всяка една тренировъчна сесия. Ферари спечели квалификацията в събота отново благодарение на Сайнц. Ден по-късно испанецът триумфира в надпреварата на Марина Бей и прекъсна победната серия на Ред Бул от началото на сезона.

Льоклер също се представи доста добре в Сингапур. Състезателят на Ферари се движеше зад Сайнц преди излизането на кола за сигурност. За нещастие, монегаскът попадна в сериозен трафик в бокса. В крайна сметка той отново завърши на четвърто място.

Този уикенд F1 се състезава в Япония. Пистата Сузука е коренно различна спрямо Монца и Марина Бей. Льоклер все пак се надява Ферари да задържи набраната инерция и в предстоящата надпревара, която ще покаже дали Скудерията е постигнала реален напредък.

„Наистина се надявам, че е възможно да пренесем тази инерция в Сузука. Очаквам с нетърпение да видя дали ще се представим добре там. Ако го направим, това е наистина ще бъде добър знак за бъдещето“, сподели Льоклер.

„Както казах, в Зандвоорт проведохме много тестове. В Монца искахме да препотвърдим тези тестове и разбирането на колата. След това приложихме всичко научено. Засега изглежда, че това е голяма крачка напред“, добави пилотът на Ферари.

„Сингапур исторически е била много добра писта за нас. Затова трябва да изчакаме още едно състезание, за да видим дали сме направили наистина добра стъпка напред последователно или това е било еднократно. Подобно нещо мога да кажа само след Япония“, каза още Льоклер.

Льоклер също така няма притеснения относно работата на новия ръководител на Ферари Фредерик Васьор. Французинът замени подалия оставка Матия Биното

„Откакто Фред пристигна, всичко се промени към по-добро. Той винаги е бил много честен със себе си по отношение на посоката, която да поема за отбора и винаги съм му имал пълно доверие. Да, напълно вярвам, че вървим в правилната посока.“

„Колко време ще ни отнеме да се върнем на върха? Отново ще бъде огромна изненада, ако успеем да решим всичките си проблеми от преди две състезания толкова бързо. В крайна сметка и наистина не мисля, че това е така. Но от друга страна продължаваме да работим в правилната посока“, завърши Шарл Льоклер.

Междувременно Васьор също коментира предстоящия рейс уикенд в Япония.

„Оставихме Сингапур зад гърба си и веднага се фокусирахме върху Гран при на Япония. Това е едно от най-увлекателните състезания в календара за отбори и пилоти. Пистата Сузука е много различна от Монца и Марина Бей. Това ще ни даде възможност да видим как SF-23 се представя във високоскоростни завои със средно ниска настройка на притискане“, каза Васьор.

„Ще се отправим към уикенд със същия подход, който възприехме през последните няколко състезания, където постигнахме по-нататъшен напредък по отношение на начина, по който работим на пистата. Очакваме отново да донесем много точки у дома, тъй като продължаваме да се борим за второто място в шампионата при конструкторите“, допълни ръководителят на Ферари.