Начало Избрани Льоклер се притеснява от топ скоростта на Ред Бул

Льоклер се притеснява от топ скоростта на Ред Бул

2879
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Пирели

Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Маями във Формула 1. Пилотът на Ферари записа феноменална последна обиколка и измести Макс Верстапен от върха. Това бе трети полпозишън от началото на сезон 2022 в световния шампионат. Въпреки това състезателят от Монако остава много предпазлив и вярва, че Ред Бул ще са голяма заплаха в състезанието.

Настоящият лидер в световния шампионат допусна груба грешка в последното състезание за Голямата награда на Емилия Романя. Льоклер изгуби много ценни точки, докато нидерландският му съперник спечели победата. състезанието.

Последният уикенд не беше добър за мен, след направих грешка в състезанието. Днешният ден мина добре. Успяхме да си осигурим стартираме от полпозишън. Трябва да довършим работата си в състезанието. Феновете са наистина луди. Невероятно е да си тук и да видиш как спортът се е развил през последните няколко години. Виждам и много фенове на Ферари, което е невероятно, каза Льоклер в интервюто след квалификационната сесия.

Въпреки че Сайнц даде второ време и допълни първата редица за Ферари, Льоклер вижда силната заплаха от страна на Ред Бул. Пилотите на австрийския тим Макс Верстапен и Серхио Перес ще потеглят трети и четвърти. 24-годишният състезател призна, че се притеснява за скоростта им на двете дълги прави на уличната писта в Маями.

Те са изключително бързи на правите, докато ние сме по-силни в завоите. Състезанието ще бъде напрегнато предизвикателство, добави Шарл Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц определено е доволен след края на квалификацията в Маями. Испанецът даде второ време и ще потегли редом до Льоклер. Затова той чувства известна увереност.

„Тъкмо се възстанових след доста тежката катастрофа в петък. Не беше никак лесно да си върна увереността на толкова трудна писта като тази в Маями. Запазих хладнокръвие до Q3 и направих няколко добри обиколки“, каза Сайнц.

За момент изглеждаше, че Сайнц ще подобри времето на Льоклер. Въпреки това в последния сектор на трасето той загуби малко от своя съотборник. Така той трябваше да се задоволи с втора стартова позиция.

Това не беше достатъчно за полпозишън, но ще го приема.  Състезанието ще бъде интересно. Не съм правил дълъг пробег с повече гориво но се чувствам доста уверен в автомобила.“