Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер ще е доволен, ако създаде проблеми на Ферари

Льоклер ще е доволен, ако създаде проблеми на Ферари

2318
0
Шарл Льоклер Ферари
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер заяви, че ще е добър знак за него, ако веднага покаже скорост и успее да създаде проблеми на Ферари в контролирането на отношенията между него и Себастиан Фетел. Роденият в Монако пилот ще бъде съотборник на Себ тази година. Той замести освободения Кими Райконен.

Шарл до момента се представя много добре. Той бе най-бърз във втория ден от тестовете. А най-доброто му време от всички дни бе по-бързо от това на Фетел. То бе и най-внушително с оглед на използвания тип гуми – C3.

„Очевидно ще съм доволен, ако свикна възможно най-бързо с колата и веднага постигам нужната скорост, каза Льоклер. – Но съм и реалист. Аз съм в едва втория си сезон във Формула 1 и имам да уча много. Пред мен има дълъг път. Но работя здраво, за да бъде максимално добре подготвен за първото състезание.

Ако Матиа има проблема да се справя с двама бързи пилоти, това ще е добър знак за мен. Но сега съм фокусиран върху себе си. Опитвам се да подобрявам всяка обиколка, която правя с колата. Във водещ отбор, има процедури, които са доста различни от тези в тима ми преди.“

Льоклер заяви още, че вече усеща предимството от това да работи с Фетел и да се възползва от опита му. „Себастиан е много силен в това да дава обратна информация, каза Шарл. – Той има много добри технически познания. В това отношение аз определено мога да се подобря. Миналата година една от слабите ми страни беше разбирането на това как работят системите.“