Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер ще е доволен, ако създаде проблеми на Ферари

Льоклер ще е доволен, ако създаде проблеми на Ферари

2273
0
Шарл Льоклер Ферари
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер заяви, че ще е добър знак за него, ако веднага покаже скорост и успее да създаде проблеми на Ферари в контролирането на отношенията между него и Себастиан Фетел. Роденият в Монако пилот ще бъде съотборник на Себ тази година. Той замести освободения Кими Райконен.

Шарл до момента се представя много добре. Той бе най-бърз във втория ден от тестовете. А най-доброто му време от всички дни бе по-бързо от това на Фетел. То бе и най-внушително с оглед на използвания тип гуми – C3.

„Очевидно ще съм доволен, ако свикна възможно най-бързо с колата и веднага постигам нужната скорост, каза Льоклер. – Но съм и реалист. Аз съм в едва втория си сезон във Формула 1 и имам да уча много. Пред мен има дълъг път. Но работя здраво, за да бъде максимално добре подготвен за първото състезание.

Ако Матиа има проблема да се справя с двама бързи пилоти, това ще е добър знак за мен. Но сега съм фокусиран върху себе си. Опитвам се да подобрявам всяка обиколка, която правя с колата. Във водещ отбор, има процедури, които са доста различни от тези в тима ми преди.“

Льоклер заяви още, че вече усеща предимството от това да работи с Фетел и да се възползва от опита му. „Себастиан е много силен в това да дава обратна информация, каза Шарл. – Той има много добри технически познания. В това отношение аз определено мога да се подобря. Миналата година една от слабите ми страни беше разбирането на това как работят системите.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.