Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер смени скоростна кутия като предохранителна мярка

Льоклер смени скоростна кутия като предохранителна мярка

2200
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Виктор Алекян

Ферари смени скоростната кутия в болида на Шарл Льоклер преди Гран при на Маями като предохранителна мярка. Причината е катастрофата, която той претърпя в края на квалификацията. Ударът доведе до прекратяване на Q3 малко над минута и половина преди изтичането на официалното време. Така другите пилоти нямаха време за втори опити. Валтери Ботас (Алфа Ромео) остана изобщо без време, тъй като имаше намерение да прави само една серия.

„Имах само един комплект гуми и не можех да дам време преди прекъсването на сесията. Но мисля, че можехме да сме по-напред в подреждането“, посочи Ботас, който остана 10-ти.

Льоклер няма да получи наказание за смяната на скоростната кутия. Това ще е трета трансмисия за него от разрешени за използване 4 през сезона. Смяната е втора за Льоклер през уикенда в Маями. Само преди ден той сложи нова скоростна кутия. Тази, която бе в колата при удара, ще бъде проверена дали може да се използва по-нататък през сезона.

Льоклер пое вината за катастрофата, но заяви, че няма да промени стила си на управление, въпреки че имаше два инцидента в рамките на два дни.

„По принцип съм изключително твърд със себе си. Но знам кои са силните ми страни и какво се получава, когато поемам твърде много рискове. Сега просто съм безкрайно разочарован. Затова гледам напред, към състезанието. Сравнително сигурен съм, че ще наваксам. В това отношение не съм притеснен“, каза Льоклер.