Начало Избрани Льоклер ще си вземе поука от грешката на Имола

Льоклер ще си вземе поука от грешката на Имола

1540
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер обеща да се поучи от грешката, която допусна по време на Гран при на Емилия Романя. Пилотът на Ферари обеща, че няма да има повторение на тази неточност в следващите състезания.

Льоклер се движеше на трето място в заключителните етапи на състезанието зад двата Ред Бул-а на Макс Верстапен и Серхио Перес. Изглеждаше, че той ще се качи на последното място на подиума в Имола.

Но в стремежа си да окаже натиск върху Перес, Льоклер сам допусна грешка и бе изхвърлен от шиканаВарианте Алта.“ Състезателят от Монако мина прекалено агресивно през високите бордюри и излетя от трасето.

Въпреки че избегна сериозни повреди по автомобила и успя да потегли, Льоклер все пак трябваше да влезе в бокса за ново предно крило и свежи меки гуми. По този начин той завърши на шеста позиция след развяването на карирания флаг.

Това е една от онези грешки, при които е по-скоро въпрос на психически подход в конкретния момент от състезанието, каза Льоклер пред медиите.

Очевидно бяхме напрежение не само по време на състезанието, но и през целия уикенд. Не мисля, че преди съм правил толкова много груби грешки „, добави той. Пилотът от Монако отрече, че се е „пропукал“ под напрежение.

Това беше грешка, която ми струваше много и ще се поуча от нея. От моя страна нямаше никакво особено допълнително напрежение, категоричен е той.

Винаги съм бил силен в това, да знам какво чувство изпитвам в даден момент от състезанието. Знам точно как да го коригирам.“

„Все пак това си бе моя грешка, но ще се поуча от нея и няма да я направя отново, обеща той. „Може би този е малко по-различен.

Льоклер започна уикенда с внушителна преднина от 46 точки пред Верстапен. Това се случи след само три състезания от началото на сезон 2022. Основната причина за тази голяма преднина бе отпаданията на Верстапен и Бахрейн и Австралия.

Но с победата на Верстапен в последното състезание и спринта, разликата е намалена на 27 точки. Въпреки това Льоклер гледа на нещата от добрата им страна.

Всъщност при грешката имах малко късмет, защото загубих само седем точки спрямо това, което можех да спечеля.“

Но това са седем точки, които могат да бъдат ценни в края на сезона, приема той. „Когато се бориш за титлата, всяка точка е от значение. Така че да, грешката на Имола няма да се повтори.“