Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Ще загубим, ако не се справим с управлението на гумите

Льоклер: Ще загубим, ако не се справим с управлението на гумите

2938
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер спечели четвърти полпозишън за сезон 2022 във Формула 1, триумфирайки в квалификацията за Гран при на Испания след сериозна грешка. При първия си опит в Q3 на пистата Каталуния пилотът на Ферари сбърка и се завъртя. Напрежението за него се покачи неимоверно, тъй като в този момент Макс Верстапен (Ред Бул) водеше в класирането. Льоклер излезе пръв за финалните опити, осигурявайки си така чиста писта и направи страхотен тур, с който спечели първа позиция. Досега той стартира от пол в Бахрейн, Австралия и Маями и е най-бързият пилот от всички. Другите две първи позиции – в Саудитска Арабия и Имола – бяха взети съответно от Серхио Перес и Макс Верстапен.

„Чувствам се добре, беше много трудна сесия. Имах само един опит, но пък направих наистина добра обиколка. Колата също беше страхотна и съм много щастлив от крайния резултат.“

„В силна позиция съм за началото на състезанието, но в последните две надпревари имахме проблеми с гумите в сравнение с Ред Бул. Ще загубим, ако не се справим с тях утре. Трябва ни добро управление на гумите“, заяви Льоклер.

Карлос Сайнц, когото пълните трибуни посрещаха при всяко излизане на пистата с бурни овации, не губи надежда, че може да запише силен резултат в състезанието. Той се класира трети – на втора редица – за старта на домашната си Гран при.

„Уикендът е труден за нас. Условията не са най-лесните – горещо е, има вятър. Но днес все пак направих добра обиколка, която ми дава шанс да се боря.“

„От трето място всичко е възможно. Според мен управлението на гумите ще е ключово, ако стартирам както трябва.“

„От там нататък ще го мисля. Не беше идеална квалификация, защото не можах да дам прилично време с използваните гуми. И няма да имам нови за началото утре“, обясни испанският пилот.