Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Трябва да се съсредоточим повече върху средно- и нискоскоростните завои

Льоклер: Трябва да се съсредоточим повече върху средно- и нискоскоростните завои

959
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Ферари трябва да работи повече върху поведението на SF-23 в средно- и нискоскоростните завои, тъй като в последните няколко надпревари изостава в тях, сподели Шарл Льоклер. В навечерието на уикенда за Гран при на САЩ монегаскът изрази предпазлив оптимизъм, че болидите на Скудерията ще са по-близо до челото като скорост в сравнение с предходните стартове.

„На хартия Катар бе може би една от най-лошите писти за нас. Не само като конкретни условия, но и по отношение характеристиките на пистата. В уикенди със спринт обаче най-голямо значение има как ще протече първата тренировка, защото след това нищо не можеш да промениш по колата“, коментира той.

„Така че приоритетът е да започнем силно с добро представяне в петъчната сесия. Трябва да вземем правилните решения по отношение на настройките. Това е жизненоважно за останалата част от уикенда. Много повече от това дали характеристиките на колата ни пасват на отделната писта“, каза още Льоклер.

„Все пак е необходимо да си уверен в болида си във високоскоростните секции. В последните няколко надпревари обаче изоставахме малко повече в средно- и нискоскоростните завои. Затова трябва да се съсредоточим повече върху тях“, допълни Льоклер

Шефът на Ферари Фредерик Васьор посочи от своя страна, че в трите поредни състезателни уикенда, започващи тази седмица на Circuit of the Americas в Остин, Тексас, всъщност ще има пет състезания, защото два от кръговете са със спринт.

„Целият отбор, включително пилотите, ще трябва да са максимално съсредоточени, за да извлекат максимума от всяка възможност, която ни се предостави“, заяви Васьор.

„Пристигнахме в Остин след състезание, в което проблем с издръжливостта ни струва скъпо. Повредата в болида на Карлос [Сайнц] означаваше, че на грида има само един SF-23. Работихме упорито, за да не допуснем повторение на тази ситуация. Трябва да се върнем към нивото, което демонстрирахме в Сингапур и Япония“, допълни ръководителят на Ферари в F1.