Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер в Ред Бул? На някого му е доскучало и си е...

Льоклер в Ред Бул? На някого му е доскучало и си е измислил нещо, коментира Шарл

2027
0
Шарл Льоклер
снимка: Ферари

Шарл Льоклер има договор с Ферари до края на 2024 г., но това не попречи името му да попадне в така наречения silly season. Преди дни се появи слух, че от Ред Бул се интересуват от родения в Монако пилот. Дори се говореше, че Хелмут Марко е бил забелязан да разговаря с хора от екипа на Льоклер. Мениджър на 23-годишния състезател е Никола Тод.

„Това са само слухове, клюки“, бе категоричен Льоклер. „На някого му е доскучало и е решил да си измисли нещо. Вярвам в хората, с които работя. Вярвам във Ферари и в проекта ни. Догодина започваме всичко отначало с новите правила, а аз ще вляза в тази нова ера зад волана на Ферари.“

Льоклер каза по-рано, че е готов да жертва останалата част от сезон 2021 в името на това тимът на Ферари да е максимално добре подготвен за догодина.

„За съжаление никой няма гаранции. Искам да се съсредоточим повече върху 2022-ра, мисля, че това е ясно за всички. Следващият сезон ще е огромна възможност. С тези нови коли ще се състезаваме дълго време. Да, сега се борим с Макларън за третото място в конструкторския шампионат, но в крайна сметка целта ни е да водим битка за първото място много, много скоро. Но това все пак може да стане от 2022-ра нататък, не сега. Затова бих бил щастлив да се откажа от тази трета позиция при конструкторите за 2021-ва, ако ще се борим за първа през 2022-ра“, обясни състезателят на Скудерията.

Льоклер бе предпазлив в очакванията си за предстоящата Гран при на Великобритания

Той каза, че се надява да постигне напредък в квалификацията, откъдето и състезанието да се получи малко по-леко.

Не бива да забравяме обаче какво стана във Франция. Тогава имахме сериозни проблеми с предните гуми, а на Силвърстоун те са много натоварени. Надявам се да сме разбрали причината за това и през предстоящия уикенд да нямаме такива грижи“, сподели Шарл.

По отношение на новия формат този уикенд той отбеляза, че във Ферари не правят кой знае колко големи промени в настройките по време на тренировките. Това му дава повод за оптимизъм вследствие на намаленото време за работа по колите.

По повод инцидентите със Серхио Перес по време на Гран при на Австрия Льоклер каза, че е говорил с пилота на Ред Бул буквално 20 минути след станалото на пистата.

„Вярно е, че по време на надпреварата бях много разочарован от действията му, но сега не тая никаква обида. Имах скорост за по-добър резултат в Австрия, но тези неща са част от битката, така че всичко е нормално. Сега мисля само за онова, което ни очаква“, добави пилотът на Ферари.