Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Всичко бе наред до удара

Льоклер: Всичко бе наред до удара

4841
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер пред Макс Верстапен в Гран при на Австрия; снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Австрия

Шарл Льоклер заяви, че всичко в двубоя му с Макс Верстапен днес е било наред до момента, в който холандецът, както сам каза, е влязъл много дълбоко в третия завой и го изхвърлил от трасето. Той не смята, че победата му е открадната и заяви, че Ред Бул са имали наистина невероятна скорост в състезанието. Не приема обаче да загуби по този начин. Макс от своя страна обясни, че наистина е спрял по-късно и вътре в завоя, но според него това е състезание, а не процесия и не може да стане изпреварване без атака.

Льоклер защити избора на стратегия от страна на тима си Ферари

Той обясни, че гумите софт са били по-добрата опция за тях и са покрили стратегията на Мерцедес. Изненадата била скоростта на Ред Бул с по-късната смяна на гуми при тях.

Шефът на Ферари Матия Биното от своя страна също заяви, че Ферари ще защитават тезата пред комисарите, че Макс е избутал съперника си от пистата – по подобен начин на събитията между Себастиан Фетел и Люис Хамилтън в Канада. В пресцентъра се коментира, че ако не бе решението от пистата Жил Вилньов, ситуацията днес със сигурност по-лесно щеше да се окачестви като състезателен инцидент. Сега всичко се усложнява, още повече пред морето от холандски фенове.

По-възрастни колеги припомнят как победата на Джеймс Хънт в Гран при на Великобритания през 1976 г. на Брандс Хеч е била отнета, след като тълпите вече ги е нямало.

Льоклер обясни още, че е останал доволен от квалификацията вчера

В състезанието обаче темпото на Ред Бул е било по-добро. В първенството предстоят писти, на които предимството ще е отново за Мерцедес, а и на Ред Бул с доброто им пазене на гумите.

Той заяви още, че не смята да се променя като човек след събитията от днешния ден. Льоклер не възнамерява да адаптира своето поведение на пистата и извън нея.

Валтери Ботас от своя страна отбеляза, че се надява да не е толкова горещо в следващите надпревари, защото днес е карал в голяма част от времето в режим за опазване на техниката предвид покачилите се температури и аеродинамичен пакет на неговия автомобил. Притеснително за Мерцедес бе и темпото на Хамилтън. Люис обаче заяви, че днешното състезание е едно изключение, все пак е взел точки и чака следващия старт.