Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: За нас софт са супер

Льоклер: За нас софт са супер

1591
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Австрия

Шарл Льоклер бе категоричен, че изборът на Ферари да преминат втората фаза на квалификацията с меки гуми и да стартират утре с тях в Гран при на Австрия е правилен. Той допълни, че за него ще е от голямо значение да остане начело утре в първите 3 завоя след началото на състезанието.

„Снощи след тренировките направихме анализи, както всички останали. Видяхме, че за нас меките гуми работят много добре и разликата с медиум е много малка”, обясни пилотът от Монако. „Позицията на пистата е от ключово значение за контрола на състезанието и нямаме притеснения, че може да има разлика в стратегиите.”

Според анализите на ФОМ Мерцедес има около 0,4 сек по-добро състезателно темпо. Както обясни и Люис Хамилтън в пресцентъра днес обаче, „сребърните” нямат скоростта на Ферари на правите и изпреварване ще е трудно.

Льоклер от своя страна обясни представянето си днес с няколко важни промени

На първо място – в подхода му в работата по време на квалификациите. Понастоящем той има по-прецизна адаптация на настройките и карането му към настъпващите промени в състоянието на трасето. Вторият важен фактор според него е подобрената работа на колата на Ферари. Тя се дължи в частност на по-добрата стабилност на предната част с новите елементи като предно крило и елементи под носа. Те бяха интегрирани във Франция и в тренировките тук в Австрия.

„Именно на тези промени се дължи доброто ни време във втория сектор, както и на измененията в стила ми на каране, които направих”, бе доста конкретен Шарл. Той не свърза пряко начина си на управление със спецификата на Ред Бул Ринг, с агресивните спирания и остри завои след относително дълги прави.

Хамилтън от своя страна заяви, че подходът му ще бъде балансиран. Предвид развитието на шампионата е ясно, че за него не всичко е на всяка цена. С по-твърдите гуми той има опции при кола за сигурност и множество различни събития.