Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Знаехме, че ще сме малко по-назад в спринта

Льоклер: Знаехме, че ще сме малко по-назад в спринта

1055
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер коментира спринта в Бразилия. Пилотът на Ферари е знаел, че ще бъде по-назад, тъй като е било взето решение за запазване на един комплект меки гуми за състезанието. Льоклер вярва, че петото място е било максимума, на който е можел да се надява.

Льоклер даде седмо време в спринтовата квалификация на пистата Интерлагос. Състезателят на Ферари записа обиколката си в SQ3 с използвани меки гуми на Пирели. Това бе и причината за не толкова задоволителния резултат на Шарл

Петкратният победител в F1 направи добро потегляне и се справи с Юки Цунода от Алфа Таури. След това той започна да поизостава от колите пред него, докато същевременно гледаше в задните си огледала. Льоклер запази шестото място почти до края на кратката надпревара в Бразилия. Три тура преди края той успя да изпревари Люис Хамилтън, който се бореше с гумите си. По този начин звездата на Ферари спечели една позиция и увеличи точковия си актив.

„Свършихме добра работа и нямаше какво повече да очакваме. Знаехме, че ще сме малко по-назад в спринта. Причината за това бе решението да караме с използвани меки гуми, тъй като предпочетохме запазим един за днешната Гран при“, продължи пилотът на Ферари.  „Въпреки това се справихме добре, финиширахме пети и изпреварихме Люис (Хамилтън), който записа време с нов комплект софт в събота сутрина. Мерцедес е основният ни конкуренти до края на тази година, така че е добър знак да успеем да се преборим поне с един от техните автомобили“, завърши Шарл Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц финишира осми. Испанецът водеше битка с Даниел Рикиардо (Алфа Таури) и в крайна сметка запази позицията си. Сайнц бе много близо до това също да изпревари Хамилтън

„Пострадахме повече от очакваното в спринта. Основното ни ограничение идваше от необходимостта да управляваме температурата на двигателя и гумите. Това предполагаше много подем и потегляне от самото начало на състезанието, което очевидно се отрази на цялостното ни представяне. Убеден съм обаче, че днес ще бъде по-добре и че ще можем да натискаме повече автомобила и гумите, за да възстановим някои позиции“, каза Сайнц.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор потвърди, че от тима са решили да жертват спринтовата надпревара за сметка на основната в неделя.

Решихме да жертваме частично спринтовото състезание, за да сме в по-добра форма за Гран при. Сега трябва да изчакаме и да видим дали сме изиграли картите си правилно“, коментира Васьор.

„Не използвахме нови гуми в квалификация за спринта, така че днес Шарл ще има един комплект нови меки гуми. Карлос пък ще има един, който е направил само две обиколки. Двамата ще имат два комплекта нови медиум.“

„Бих казал, че като цяло постигнахме най-добрия резултат в спринта, който можехме да постигнем, като донесохме важни точки. Това се дължеше главно на отличното управление на гумите и на преминаването на Шарл пред Люис (Хамилтън) към края. Добрата работа в съботния следобед ще бъде анализирана внимателно. Сега ще опитаме да се подготвим още по-добре за днешния ден, когато ще стартираме с Льоклер на първа редица, докато Сайнц ще бъде готов да атакува още в първия тур.