Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лола: ФИА се възползва от новите отбори

Лола: ФИА се възползва от новите отбори

22
0

Мартин Биран, председател на Лола Груп, смята, че от ФИА са се възползвали от кандидатите за нови отбори по време на конфликта между федерацията и ФОТА в началото на сезона.

След като Лола и няколко нови отбора не бяха приети да участват през 2010 година, от Н. Технолъджи се изправиха пред Френския съд, за да разгледат някои нередности при процеса на избира на нови екипи.

Това беше до известна степен неясно за нас, но изглежда до известна степен ние бяхме използвани като пионки между ФИА и ФОТА“ – обяснява Биран. „Не мисля, че в случая бе отделено някакво внимание на техническите възможности. Иначе от комерсиална, отчетна и спортна гледна точка всичко изглеждаше много истинско.“

„Съобщенията, които получихме от ФИА, бяха, че Лола отговаря на техните стандарти и на тези за организация, която иска да бъде конкурентна във Формула 1. Остава да се види дали трите нови отбора, които бяха избрани тогава, могат да постигнат повече от просто участие.“

Лола и Н. Технолъджи не са единствените, които бяха изненадани от решението на ФИА. Продрайв бяха считани за фаворити за място във Формула 1, но отборът на Дейвид Ричардс не бе приет, като се предполага, че основна предпоставка за това е желанието на Ричардс да работи с Мерцедес, а не с Косуърт, както другите нови отбори.