Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лола проучва възможността да участва в Гран при

Лола проучва възможността да участва в Гран при

86
0

Британският производител на спортни автомобили Лола Карс отново проучва възможността да участва във Формула 1.

Компанията бе сред кандидатите за допълнителните слотове в Гран при след провала на проекта за американски отбор (US F1), но не успя да пробие. Понастоящем две трети от бизнеса на фирмата е извън автомобилния спорт – работи се в области като авиация, военни технологии и т.н.

Готови сме и чакаме. Моторспортът е около една трета от бизнеса ни и ще сме щастливи да се развием в тази насока. На път сме да постигнем 40 млн. долара оборот тази година, а до пет години очакваме почти да го удвоим. Програма за Формула 1 ще глътне десетки милиони, но можем да се справим. В състояние сме да конструираме и произвеждаме всичко в една сграда и се надяваме ФИА отново да потърси 13-ти екип, за да може да кандидатстваме. Трябва да приключим с намирането на двигатели, но сме готови – заяви управляващият директор на Лола Робин Брандъл.

Компанията е основана през 1958 г. от Ерик Броудли. Участва във Формула 1 в продължение на десетилетия преди провала на проекта с МастърКард в края на 90-те години на ХХ век. Спасена е от фалит от настоящия собственик Мартин Биран, а базата й е в Хънтингдън. В момента работата в автомобилния спорт е съсредоточена върху шасита за спортни прототипи, участващи в сериите Льо Ман.